×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Vidék

Benépesültek a horgászhelyek

2020.05.18 - 08:36
Megosztás :
 • Benépesültek a horgászhelyek
  Talán nincs is más szabadtéri hobbi, amelyik űzésének a megengedését jobban várták volna az emberek, mint a horgászat.

  Május 15-től ez a fajta tevékenység is lekerült a tiltólistáról, a horgászok már hetek óta készültek a startra, a legelszántabbak pénteken nulla órakor már felkerekedtek, és elindultak kedvenc horgásztavukhoz, több napra is elég étellel-itallal. A március óta várt szezonkezdés után sok horgász találta úgy, hogy nagy kimaradások vannak, amit be kell pótolni, az 5–6 napra egyhuzamban kibérelt horgászhelyet épp csak annyira hagyta el a halra vágyó, amíg elment egy közeli boltig pótolni a fogyatkozó készletet, s a családdal is csak telefonon tartotta a kapcsolatot.

  A horgásztó-üzemeltetők kitettek magukért, hogy a horgászok érezzék, törődnek velük, szépen rendbe tett tóparttal, megtisztított beállókkal, méretes zsákmányállatokkal várták az érkezőket. Az üzemeltetők szerint a kényszerű pihenő jót tett a tavak ökoszisztémájának és a halállománynak is, szóval jobb szezonra számíthatnak a horgászok, mint egyébként.

  A horgásztó-üzemeltetők mindmáig értetlenül állnak az előtt a tény előtt, hogy a horgászati tevékenységeket is fel kellett függeszteni a járvány miatt. A tóhoz érkezők végig szabad ég alatt vannak, amíg kint vannak, s a beállók 10–15 méterre vannak egymástól, egyénileg és érkezéskor is gond nélkül megoldható akár az üzemeltető részéről is a fertőtlenítés, úgyhogy fogalma sincs senkinek, miért kellett ezt a szolgáltatási ágat is felfüggeszteni mostanáig.

  Vesztesége van a hobbiágazatnak, de nem mérhető, ugyanis a tevékenység és bevétele nagyon változó, nagyban időjárásfüggő, nincs két egyforma év, nincs két egyforma tavaszi időszak a bevételeket illetően.

  Princz Csaba

  Cookie