×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Bernice Mosbyval teljes a VSK kerete

2019.09.18 - 12:48
Megosztás :
 • Bernice Mosbyval teljes a VSK kerete

  Benevezett a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a CEWL-be, így idén is hajtani fog a gárda egy nemzetközi sikerért. A keret erősítésére egy rutinos amerikai bedobót is szerződtettek.

  A statisztikai adatok alapján elmondható, hogy egy „nagyágyú” zárja az igazolásokat a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatánál: a klub vezetősége szerdán jelentette be, hogy az egyesült államokbeli 35 éves Bernice Mosby ebben az idényben Goran Boskovic edző keretét erősíti.

  A 186 centiméter magas bedobó az elmúlt idényben a kínai Jiangsu Phoenix csapatával bajnoki elődöntőt játszott. Mérkőzésenkénti 15,3 pontos átlaggal és 7,6 lepattanóval zárta a szezont, majd a török Izmit Belediyesportnál kezdte a 2019–2020-as idényt, ahol hasonló értékeket jegyzett személyes statisztikájában. Pályafutása során spanyol, francia, izraeli, olasz, dél-koreai, lengyel, portugál, kubai, kínai és török élvonalban is játszott, de részt vett a 2007-es WNBA drafton is, ahol a hatodik opció volt a Washington Mystics csapat listáján. Spanyolországban egyébként négy idényt játszott, és a 2014–15-ös szezon legjobb pontdobója volt. Dél-Korában bajnoki döntőt játszott.

  A VSK a Facebook-oldalán azt is leszögezte, hogy Mosby az utolsó igazolás ebben az idényben. Vele együtt négy idegenlégiós szerepel majd szatmári csapat keretében, ugyanakkor hétre nőt az újoncok száma. Az elmúlt szezon keretéből csak Oláh Andrea, Andreea Huțanu, Adina Pop, Kádár Annamária és az amerikai és örmény kettős állampolgárságú Brittany Denson maradt, visszatért Szmutku Renáta és Flavia Ferenczi, az újoncok táborát pedig a szerb Maja Miljkovic, az orosz Julija Gladkova, az amerikai Mosby, a román válogatott Adina Stoiedin, Alina Podar, Carla Popescu és a 16 éves korosztályos válogatott nagyváradi, Anisia Croitoru erősíti.

  Ebben a felállásban a VSK idén is három fronton fog aranyéremért küzdeni. A honi bajnoki és a Román Kupa küzdelmek mellett ugyanis egy év szünet után ismét játszani fog a VSK a női Közép-Európa Ligában. A szervezők már el is készítették a csoportbeosztást, és a VSK a belga Spirou Ladies Charleroi-val, a cseh Žabiny Brnoval, a német BC Pharmaserv Marburggal és a cseh SBŠ Ostrava együttessel szerepel együtt a B-csoportban. A sorsolást is elvégezték, a VSK pedig október 16-án kezd majd Brnoban, egy héttel később pedig Szatmárra jönnek a belga hölgyek.

  A Marburg egyébként ismerőse a VSK-nak, hiszen két évvel ezelőtt éppen a németek legyőzősével lett Brassóban bajnok a szatmári alakulat, megszerezve eddigi egyetlen aranyérmét. A következő évben már nem nevezett a CEWL-be a VSK, most viszont az a döntés született, hogy ismét vállal egy nemzetközi tornát a Boskivic-gárda.

  Az A-csoportban szerepel a tavalyi kiírás győztese, a szlovák Piešťanské Čajky, továbbá a cseh DSK Levhartice Chomutov, az osztrák UBI Graz, a szlovák Slovanka MB és belga Kangoeroes Basket Mechelen. A csoport első két csapata jut be a négyes döntőben, amit március 28–29-én rendeznek.

  A VSK programja a Női Közép-Európa Liga-ban

  Žabiny Brno – VSK (október 16.; visszavágó: december 11.)

  SBŠ Ostrava – VSK (október 17., február 19.)

  VSK – Spirou Ladies Charleroi (október 23.)

  BC Pharmaserv Marburg – VSK (október 30.; január 22.)

  Pesek Attila

  Cookie