×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.40 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Besztercei ellenfél az osztályzón

2019.02.15 - 12:07
Megosztás :
 • Besztercei ellenfél az osztályzón

  A Román Labdarúgó-szövetség székelyén rendezett sorsoláson kiderült, hogy Máramaros megye – Szilágy megye, Kolozs megye – Bihar megye, Szatmár megye – Beszterce-Naszód megye párharcokat rendeznek a Liga 3-as osztályzón.

  Zsinórban második éve Beszterce-Naszód megye bajnoka ellen játszik majd harmadik vonalbeli osztályzót Szatmár megye negyedosztályának legjobbja. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) pénteke délelőtt rendezte meg a sorsolást bukaresti székhelyén, ahol kiderült, hogy nyáron Szatmár megye – Beszterce-Naszód megye párharcot rendeznek egy Liga 3-as helyért a 2019–2020-as idényre. A két megyét a 2-es számú régióba sorolta a FRF, ahol további négy megye szerepelt még. A sorsolás alapján Máramaros megye – Szilágy megye, illetve Kolozs megye – Bihar megye párharcokat rendeznek még.

  Szatmár megye elmúlt idényének a bajnoka, az Avasfelsőfalui Energia a besztercei ACS Unu Fotbal Club Gloria ellen kellett volna játsszon tavaly. Mint ismeretes, az avasi alakulatnak nem készült el időben a Sportigazolványa (CIS) ezért beszterceiek játék nélkül nyerték a párharcot és kvalifikálták magukat a Liga 3-ba.

  Idén a Szatmárnémeti VSK Olimpia az első, aki bejelentkezett a megyei bajnoki címért. Ritli Zoltán vezetőedző és Fogel László klubelnök a múlt hónap végén tartott sajtótájékoztatón jelentették ki: cél a bajnoki cím megszerzése és a Liga 3-ba való feljutás. Azonban hosszú az út a negyedosztály megnyeréséig is, hiszen a 2018–2019-es szezonban három csoportos Liga 4-et rendez a megyei egyesület (AJF), majd a csoportelsők és a legjobb második rájátszásban döntik el a bajnoki cím sorsát. Erről beszélt Ritli is, akit azután hívtunk fel telefonon, miután a FRF-nél lezajlott a sorsolás. „Természetesen követtük és érdekelt a mai sorsolás, de mi most arra kell összpontosítsunk, hogy eljussunk az osztályzóig. A bajnokság hátra levő része nehéz lesz” — nyilatkozta a szakvezető.

  Beszterce-Naszód megyében két csoportban zajlik a negyedosztályos bajnokság. A 7 csapatos Déli csoportot a Monorfalvai Atletico vezeti (24 pont) a Naszódi Progresul (23 pont) és a Nagydemeteri ACS (20 pont) előtt. Utóbbi kettőnek 10, illetve 9 mérkőzés után egyetlen veresége van a szériában, a monorfalviak 11-ből hármat is elvesztettek. A 8 csapatos Északi csoportban az Óradnai Minerul veretlenül (9 győzelem 2 döntetlen, 29 pont) vezet az ACS Heniu Leșu (25 pont) és a Silvicultorul Maieru (24 pont) együttesek előtt. Vélhetően Beszterce-Naszód megye bajnoka is egy rájátszásban fog eldőlni.

  „Beszterce megyének is erős a fociiskolája. Sok információm viszont nincs róluk. Tudom, hogy Szilágy megyében, Bihar megyében és Kolozs megyében is Liga 3-as helyekre pályáznak a negyedosztályos csapatok” — tette hozzá Ritli, aki azt sem tartja kizártnak, hogy néhány lehetséges besztercei ellenfél mérkőzését a helyszínen fogja megnézni.

  Az osztályzó első mérkőzését Szatmár megyében rendezik június 15-én 18 órakor, a visszavágót június 22-én 17.30 órától játsszák Beszterce-Naszód megyében.

  Pesek Attila

  Cookie