×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
-1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Beteltek a meghirdetett állások

2021.09.22 - 11:53
Megosztás:
Beteltek a meghirdetett állások
Korábban lapunk hasábjain is beszámoltunk arról, hogy a nyugdíjak átszámolásával járó megnövekedett munkamennyiséget figyelembe véve a jelenlegi alkalmazotti létszám bővítéséről döntött az Országos Nyugdíjpénztár.

Ennek eredményeként Szatmár megyében is plusz személyzetet alkalmaztak szeptember 20-tól. A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár esetén jóváhagyásra került 16 fő meghatározott időre történő alkalmazása: 13 felsőfokú végzettséggel rendelkező tanácsadóról és 3 középfokú végzettséggel rendelkező referensről van szó. Ezek az állások meghatározott időszakra szólnak, 2021. szeptember 20-tól 2022. december 31-ig. A tanácsadói állásra a felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek jelentkezhettek, a referensi állás betöltéséhez pedig az érettségi diploma megléte szükséges. A meghirdetett állásokra szervezett írásbeli vizsga országos szinten ugyanabban az időben zajlott, és azonos tételeket kaptak a jelentkezők, majd azok, akik elérték az 50 pontot, részt vehettek a szóbeli vizsgán is. Mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgáról videófelvétel készült. Mihaela-Loredana Iliétől, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a 16 meghirdetett állásra 104-en jelentkeztek, akik közül az írásbelit követően 75-en részt vettek az interjún is. 58-an a tanácsadói állásra megszervezett szóbeli vizsgán, míg 17-en a referensi állásra szervezett vizsgán bizonyíthatták rátermettségüket. „A rendelkezésükre álló hét nap alatt a jelentkezőknek sikerült jól felkészülniük, az országos átlag feletti eredményt értek el” — összegzett Mihaela-Loredana Ilie.

Sógor Beáta

 

Cîţu: a nyugdíjrendszer reformjának a fenntarthatóságra és a hozzájárulás elvére kell alapoznia
A nyugdíjrendszer reformjának a fenntarthatóság és a hozzájárulás elvére kell alapoznia a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint.
Munkaügyi miniszter: az idei összegnél 11 milliárd lejjel több pénzre lesz szükség 2022-ben a nyugdíjak kifizetésére
Az idei költégvetésben előirányzottnál 11 milliárd lejjel nagyobb összegre van szüksége a munkaügyi minisztériumnak a jővő évi emelt összegű nyugdíjak kifizetéséhez - közölte pénteken Marius Budăi.
Munkaügyi miniszter: nem tehetjük meg az emberekkel, hogy egyenesen a sírba vigyék őket a munkahelyükről
Kizárt a nyugdíjkorhatár növelése - jelentette ki mandátuma pénteki átvételekor Marius Budăi munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős miniszter.
Cookie