×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Beültetik a főteret

2021.10.20 - 15:40
Megosztás:
Beültetik a főteret
A kővel való burkolói és építőmunka a végéhez ért a szatmárnémeti új főtéren, már a Coposu sétányon tartanak a munkások, utánuk a kertészek következnek, akik ezekben a napokban beültetik a már előkészített ágyásokat, magaságyásokat.

Több ezer tővel készültek, többek között levendula, csenkesz, borbolya, tollborzfű, galagonya, meténg, tűzeső és henye boróka díszíti majd az új központot. A felújítási projektbe bevont kertészmérnök készítette el a növény-összeállítást, minden jel szerint igyekezett olyan fajtákat válogatni, amelyek a megszokottól eltérők, ám bírják a szatmári nyarakat és teleket, de egyben változatosak is. Szempont lehetett az is, hogy legyenek évelő növények, amelyek nem igényelnek túl sok karbantartást, gondozást. Az „utómunkával”, metszéssel, növekedésszabályozási munkálatokkal mindig baj van azok költséges volta miatt, és mert munkaerőhiány van, nehezen találni kertészt, aki minden szezon előtt és után foglalkozzon a dísznövényekkel.

Princz Csaba

 

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie