×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
14 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Olvasó hangja

Bevegyem, ne vegyem?

2021.02.08 - 17:03
Megosztás:
Bevegyem, ne vegyem?
A címben levő tétovázás egy malac vicc része, itt azonban utalás az emberek megosztottságára a Covid-19 elleni védőoltással kapcsolatban.

A román társadalomban az oltásnak sok az ellenzője, van, ahol 45–50% az arányuk (!), ők zömében a buták vagy a magukat túl okosnak képzelők. Európában és Észak-Amerikában 22–23 éve „divat” az oltásellenesség, legutóbb a kanyarójárványt és annak haláleseteit is ez idézte elő. Akkor a román média egy része, neves személyek és még a többségi egyház is az oltások ellen uszított. Ez az oltások elleni gerjedelem sajnos egy emberi aljasság terméke. 1998-ban Andrew Wakefield angol orvos tanulmányt közölt a rangos Lancetben, mely szerint 12 gyermeken végzett megfigyelésének az az eredménye, hogy az MMR (mumpsz, kanyaró, rózsahimlő) hármas oltás autizmust idéz elő. Ezt a hírt a média felkapta, kicifrázta és felfújta, minekutána váratlanul nagy oltás elleni hisztéria uralta el a civilizált világot. Oltásellenes társaságok, klubok, szervezetek alakultak nagy csinnadrattával, a gyermekek beoltottsága pedig drasztikusan csökkent, akár 20–25%-kal is, a kanyarójárvány is ebből született.

Brian Deer oknyomozó újságírónak hála aztán hamar bebizonyosodott, hogy Wakefield tanulmánya valótlanság, és azt 400 000 fontért készítette egy ügyvéd megbízásából, aki oltóanyaggyárakat akart így kártérítésért perelni. Emiatt a bűnös orvost megfosztották a diplomájától. 12 év alatt aztán 26 millió gyermeket követtek a tudósok, de semmilyen összefüggést nem találtak az autizmus és az oltások között. De mindhiába lett ismert az igazság, mert sok embernek a mai napig is ott maradt az agyában a beültetett bogár; úgy látszik, hogy az emberben a rossznak jóval nagyobb a hitele, mint a jónak. Ráadásul a mostani vírusjárvány kapcsán eszement vagy gonosz ismeretlenek is riogatják az embereket, összeesküvés-elméletek terjednek, az emberiség irtásáról hallani, meg hogy mikrocsipeket adnak be a vakcinával, egy román orvosnő azzal ijesztget nyilvánosan, hogy leukémiát okoz az oltás, mások meg agykárosodásról beszélnek, bizony sokkal kevesebbért is ítéltek már el vétkeseket.

A védőoltások az emberiségnek a legrangosabb és leghasznosabb találmányai közé tartoznak. Mióta Edward Jenner angol orvos 1796-ban elvégezte az első himlőoltást, a különböző védőoltások sok millió ember életét mentették meg, még többet pedig megkíméltek a szenvedésektől. Beoltva Kölcsey sem vakult volna meg a himlőtől. A Covid-19 elleni védőoltás az emberi elmének egy zseniális terméke, teljesen új típusú vakcina, melynek alapjait Karikó Katalin magyar biológus — jelenleg a BioNTech alelnöke — és munkatársai dolgozták ki. A Covid-19 elleni oltóanyagban nem egy elölt vagy gyengített kórokozó van, mint a vakcinákban általában, hanem egy mRNS, egy mesterséges messenger, üzenetvivő ribonukleinsav-lánc, amilyen a koronavírusban is van. Ennek az utasítására a beoltott személy sejtplazmáiban levő riboszómák olyan fehérjét kezdenek szintetizálni, gyártani, mint a koronavírusnak a betegséget okozó tüskefehérjéje. Ez indítja be aztán az immunválaszt és a vírust elpusztító ellentestek születését. Ha nincs támadás, az ellentestek egy idő után eltűnnek, de az immunrendszer memóriasejtjei megjegyzik a vírus tüskefehérje-szerkezetét, és bármikor megjelenik a kórokozó, órák alatt újra elkészülnek az ellentestek. Az mRNS az emberi test sejtmagjaiba nem tud bejutni, ezért semmilyen genetikai ártalma nincs.

Hatásos vírusellenes gyógyszer nincs, ezért az emberiség csakis a védőoltással védheti meg magát a koronavírustól. Az eszközt a tudomány a kezünkbe adta, most tudni kell élni vele. Társadalmilag az oltási akció csak akkor lehet és lesz eredményes, ha létrejön a nyájimmunitás, a lakosság 70–75%-os átoltottsága. Miután Covid-19-ben meghalt számos papja és főpapja, most már a többségi egyház is oltáspárti lett, rájuk szólhattak odafentről. Aki még tétovázik az oltás bevételét illetően, az ne csak az államelnök unott, mormogó biztatásaira gondoljon, hanem inkább arra, hogy az oltást nemcsak magáért, hanem a gyermekeiért, a családjáért, a rokonaiért, a szomszédjaiért és a barátaiért is be kell vennie. Ha egy nyáj vagyunk, ennyit elvárhatunk egymástól.

Tisztelettel,
Dr. Zagyva Miklós

Cookie