×
2020. 08 13.
Csütörtök
Ipoly
28 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Bezárnak az európai topligák is

2020.03.13 - 14:02
Megosztás:
 • Bezárnak az európai topligák is

  Németországban ezen a hétvégén még rendeznek mérkőzéseket, de a jövő héttől leáll a Bundesliga is. A PL-ben két fertőzöttet is találtak, de Franciaországban is felfüggesztik a bajnokságot.

  Az Angol Futball-liga (EFL) pénteken rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összecsapásait április 4-ig elhalasztja.

  A döntésre azt követően került sor, hogy csütörtökön Mikel Artetának, az Arsenal menedzserének, majd nem sokkal később Callum Hudson-Odoinak, a Chelsea támadójának lett pozitív a koronavírustesztje, közben ráadásul több klubnál is megállt az élet, és sok játékosnál fennáll a veszélye annak, hogy megfertőződött.

  Az Arsenal egyébként még aznap bezárta edzőközpontját, és természetesen a klub személyzetéből azok, akik a közelmúltban közeli kapcsolatban voltak a trénerrel – a kormány egészségügyi irányelveinek megfelelően –, önkéntes karanténba vonultak.

  A Chelsea-nél az edzőközpont egyik szárnyát zárták le ideiglenesen. A 19 esztendős Hudson-Odoit már elkülönítettek, s ugyanígy tettek mindenkivel, akivel az elmúlt napokban érintkezett: a kommüniké szerint ez magába foglalja az egész csapatot, a stábot, valamint néhány dolgozót is.

  A pénteken meghozott határozat értelmében az angol élvonal mellett az alsóbb, profi osztályok mérkőzéseit április 4-ig egyaránt elhalasztják, aztán néhány hét múlva ismét összeülnek, hogy az esetleges folytatásról döntsenek.

  Nem sokkal az EFL közleménye előtt jelentette be a Francia Labdarúgó-szövetség, hogy március 13-tól a szövetség égisze alá tartozó egyik bajnokságban sem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket.

  A tiltás vonatkozik az első két osztály küzdelmei mellett a korosztályos, a női és az amatőr csapatok mérkőzéseire, edzéseire és az utánpótlás-nevelő intézményekre is. A közlemény szerint a tiltás határozatlan időre szól, ám amint az egészségügyi helyzet engedi, feloldják azt.

  „A köztársaságunk elnöke által kihirdetett veszélyhelyzet miatt a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) felmérte lehetőségeit és felelősségét az országot sújtó egészségügyi helyzet felszámolása érdekében tehető erőfeszítések terén, s arra jutottunk, hogy március 13-tól minden, az FFF által felügyelt és szervezett bajnoki sorozatot felfüggeszt az ország teljes területén” – áll a Noël Le Graët FFF-elnök által jegyzett közleményben.

  Arról már beszámoltunk, hogy a topbajnokságok közül az olasz és a spanyol bajnokságokat is felfüggesztették. A német az egyetlen, amely még vár egy hetet. A német liga (DFL – Deutsche Fussball Liga) ugyanis tegnap rendkívüli ülést tartott az élvonalbeli és másodosztályú bajnokság helyzetéről a koronavírus miatt, és a jelenlegi állás szerint a hétvégi találkozókat megtartják, majd szünetet tartanak.

  A német másodosztályban egy mérkőzés már most elmarad: a hannoverieknél több játékosánál is kimutatták a koronavírust, ezért az egész csapat karanténba vonult, így a Hannover – Dynamo Dresden találkozó elmarad.

  Mindezek ellenére németországi stadionokban a szurkolók egyik mérkőzésen sem léphetnek be.

  Cookie