×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Bezárt osztályok a megyében

2021.09.22 - 06:52
Megosztás:
Bezárt osztályok a megyében
Fotó: A szerző felvétele
Szatmáron nyolc osztály és két óvodai csoport tért át online oktatásra azt követően, hogy diákok és pedagógusok betegedtek meg.

A megyei vészhelyzeti bizottság szeptember 20-ai, 51-es számú határozata alapján több osztály és óvodai csoport tér át a kettes forgatókönyvre a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 6304-es ajánlása alapján, mivel a gyerekek és a pedagógusok körében koronavírus-fertőzés ütötte fel a fejét. A jóváhagyott lista szerint a szatmárnémeti 7-es Számú Napközi nagycsoportjában a gyerekek körében van igazolt fertőzéses eset. Az 5-ös Számú Napköziben a pedagógusok körében van koronavírusos eset, így a középső csoport tagjai szintén otthonról tanulnak. A két óvodai csoport tagjai október 3-ig online oktatásban vesznek részt.

A szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi Általános Iskolában a VII. C osztály, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a XI. E, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban a X. C, a Doamna Stanca Főgimnáziumban a XI. C, a Constantin Brâncuşi Műszaki Líceumban a X. A, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceumban a VIII. B, a Tasnádi Általános Iskolában az V. A, a Szatmárhegyi Általános Iskolában pedig szintén az V. A osztály tagjai két hétig online rendszerben tanulnak. Már a nyolcadik napon visszatérhetnek a jelenléti oktatáshoz a gyerekek, ha gyorsteszttel végzett vizsgálat során megbizonyosodnak róla, hogy nem fertőzöttek. Amennyiben a hetedik, nyolcadik vagy líceumi osztályban fertőződik meg valaki, az osztálytársaik közül azok folytathatják a jelenléti oktatást, akik megkapták a védőoltást, vagy kevesebb mint 180 napja átestek a betegségen. A többiek az interneten keresztül követik az órákat.

Sógor Beáta

 

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie