×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Bikfalvi Zsolt egyéni kiállítása Bukarestben

2021.01.07 - 14:28
Megosztás:
Bikfalvi Zsolt egyéni  kiállítása Bukarestben
A bukaresti Magyar Kulturális Intézet szervezésében kerülnek kiállításra a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub alkotójának, Bikfalvi Zsoltnak a képei.

A január 11-én 19 órakor kezdődő, Face to Face című kiállítás nyitórendezvényét a Facebookon is figyelemmel lehet kísérni a Magyar Kulturális Intézet (Institutul Cultural Maghiar Bucureşti/Magyar Kulturális Intézet Bukarest) oldalára kattintva.
„A kiállításra kerülő képek mindegyike Erdélyben készült. Az itt élő emberek mindennapjait mutatja be, életüket a maga egyszerűségében és még 'tiszta' mivoltában. Itt még élnek a hagyományok az élet mindennapjaiban, az ünnepek alkalmával nem csupán külsejüket, hanem lelküket is ünneplőbe öltöztetik az itt élők. Minden kép mögött ott az adott szituáció, érzések, a megélt pillanat.
A kiállítás címe arra utal, amint a szemlélődő nézi a fotókat, vagy ahogyan a fotós szemben áll az alannyal, vagy egy-egy szituációval való szembesülést fejez ki. Lehet többféleképpen értelmezni, és ezt reá bízzuk a szemlélődőre. A fotózásban az a jó, hogy minden fotó elkészítése mögött van egy történet, és a fotó is elmesél egy történetet. Ebben a kiállítási anyagban sincs ez másképpen” — olvasható a kiállítás ajánlójában.

Minden fotó magában rejt egy történetet
A bukaresti Magyar Kulturális Intézet szervezésében került sor arra a kiállításra, melyen a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub alkotója, Bikfalvi Zsolt képeit tekinthette meg a nagyközönség.
Az éjszaka urai — online vetélkedő
Denevérek — Az éjszaka urai címmel nagyszabású, interaktív élményekkel színesített kiállítás érkezett Szatmárnémetibe. Ennek apropóján a Szatmár Megyei Múzeum online vizuális művészeti versenyt rendez gyerekek és fiatalok számára, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a denevérek védelmére, a vadvilág sérülékenységére és a denevérek élőhelyeinek, például az erdőknek a veszélyeztetettségére.
TAROM: A hétfői Bukarest - London - Bukarest járatot töröljük
Törlik a TAROM hétfői, január 4-ei Bukarest - London - Bukarest járatát, az utasok a január 5-ei járattal utazhatnak - jelentette be vasárnap este Facebook-oldalán a légitársaság, a hatóságok döntésére hivatkozva.
Cookie