×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Bírságeső a City Insurance biztosítónak

2021.09.21 - 07:35
Megosztás:
Bírságeső a City Insurance biztosítónak
Korábban is volt büntetve, de idén már katyóra kapta a bírságokat a mára már csődeljárás alá vont City Insurance. Nemcsak a céget, de a vezetőséget is borsos összegekre büntette a felügyelet.

Régóta bűzlött valami a biztosításfelügyelet számára a mostanra csődeljárás alá került City Insurance biztosítónál, csak ebben az évben 18,2 millió lej értékű, több ízben kirótt bírságot szabott ki rá. A büntetéseket hol a cég kapta mint jogi entitás, hol pedig személyre szólóan a vezérigazgatóra vagy az igazgatótanácsi tagokra voltak kiróva. És nem kis összegekről van szó, januárban például egyenként 450 ezer lejes büntetéseket kapott a City Insurance felügyeleti tanácsának három tagja, az elnöke és az elnökhelyettese. Ugyanekkor 500 ezer, illetve 530 ezer lejes büntetés járt egy igazgatósági tagnak, az igazgatóság elnökének és alelnökének. Már márciusban készen kellett volna lennie a cég csődmentési tervének, de mivel nem lett meg, 2,6 millió lejes büntetés volt a következmény. Júniusban aztán megint záporoztak a jó vastagon író tollból született bírságok, már nem 450 ezer lejes büntetéseket kaptak a felügyeleti tanácsi tagok meg a vezetőség, hanem egymillió lej szerepelt a névre szóló jegyzőkönyvben. Ekkor már nagyon betelt a pohár a biztosításfelügyeletnél, mert nem csak a borsos büntetés volt a hanyagság következménye, de a szakhatósági engedélyét is bevonta a cég élén álló nyolc embernek, akiknek le kellett mondaniuk a tisztségükről.
Egyéb büntetések is ki lettek róva a biztosítótársaságok működését szabályozó törvények be nem tartása miatt, egy év leforgása alatt elérve a 18,2 millió lejt, míg ma már a céggel szemben zajló csődeljárásról beszélünk, ami közel nem ezeknek a büntetéseknek a kiszabása miatt következett be, hanem mert a tulajdonosok egyszerűen levették a kezüket a cégről, nem akartak több pénzt belefektetni.


Princz Csaba

 

Szigorítanák a közlekedési bírságokat
Nem csak a bírságok összegén, jogosítványbevonás időtartamán szigorítanának a közlekedésrendészek, de bevezetnék és büntethetővé is tennék az „agresszív sofőr” fogalmát — még idén.
Cateringcéget bírságolt a DSVSA
A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szakemberei 94 élelmiszer-biztonsági ellenőrzést végeztek a megyében november 12. és 18. között.
Fekete péntek: 11 online áruházat bírságolt meg összesen 275 ezer lejre a fogyasztóvédelem
Tizenegy webáruházat bírságolt meg összesen 275 ezer lejre az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság a megtévesztő fekete pénteki árleszállítási akcióik miatt.
Cookie