×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Biztonságban a minivakációban

2019.08.15 - 09:04
Megosztas :
 • Biztonságban a minivakációban

  A hosszú hétvégén 7200 rendfenntartó — több mint 100 rendőr és 150 csendőr Szatmár megyében — és 2600 radarkészülék lesz szolgálatban.

  Szinte valamennyi munkatársát mozgósította a belügyminisztérium annak érdekében, hogy a Nagyboldogasszony-napi minivakáció minél nagyobb biztonságban teljen. Fokozott figyelmet fordítanak egyrészt a biztonságos közlekedésre (gyorshajtók, ittas vezetők, jó lesz vigyázni!), a búcsú- és zarándokhelyekre, valamint az üdülő- és kirándulóhelyekre, hiszen ebben a négy napban kimozdul otthonából szinte az egész ország s mindenki útra indul.

  Szatmár megyében több mint 100 rendőr és 150 csendőr teljesít szolgálatot minden nap, s fő tevékenységi területük nekik is a közutak, a zarándokhelyek, kolostorok környéke, az üdülő- s kedvelt kirándulóhelyek lesznek, valamint a fesztiválozó települések (Avasfelsőfalu, Erdőd, Krasznabéltek, Mikola, Homoród – Oţeloaia-tó). És persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Mária-napi böjtöt követően már ma déltől beindul az esküvői szezon, főleg az Avasban, ahol szó szerint egymást érik a lakodalmak s a településeken alig lehet átautózni a násznép-özön miatt.

  A hatóság arra kér mindenkit, ezekben a napokban kiemelten figyeljenek mind a közlekedésben, mind értékeikre és a megszokottnál több türelmet tanúsítsanak egymás iránt minden területen.

  Cookie