×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Biztos Liga 1-es a Târgoviște és a Clinceni

2019.05.26 - 23:09
Megosztas :
 • Biztos Liga 1-es a Târgoviște és a Clinceni

  Jön az Ilfov megyei utánpótlás: a Concordia Chiajna búcsúzik az idény végén a labdarúgó Liga 1-től, és helyét a Liga 2 második helyén záró csapata, az Academia Clinceni veszi át.

  A Chiajna öt éven keresztül szerepelt a román élvonalban, azelőtt soha nem első osztályos csapata. A Clinceni is hasonló helyzetben van, szurkolótáborral sem rendelkezik. Az elmúlt idényben a FCSB árnyékában működött, a játékoskeret nagy részét a bukaresti csapat adta. Viszont a sportbázisa nagyon jó állapotban van, így otthonában játszhat majd első vonalbeli meccseket.

  A Liga 2 győztese, a Chindia Târgoviște 21 év után jutott fel a Liga 1-be. Viszont a jelenlegi stadion nem felel meg az élvonalbeli elvárásoknak, a helyiek pedig optimisták: szerintük jövő év februárban visszatérhetnek az otthonukba. A Liga 1-es szezon elején a hazai meccseiket Mioveni-ben fogják rendezni.

  Az egyelőre nem dőlt el, hogy mely csapat játszhat majd pótselejtezőt egy Liga 1-es csapat ellen. Az utolsó forduló előtt a Kolozsvári Universitatea foglalja el a selejtezős harmadik helyet, és két pont az előnye a negyedik Petrolul Ploiești előtt. Június 1-én mindkét alakulat hazai pályán játszik: a kolozsváriak a Pandurii Tg. Jiu, a ploieștiek a Clinceni-t fogadják.

  Búcsúztak a Liga 2-től a Petrozsényi Energeticianul, a Bákói Aerostar, a Temesvári ACS Poli, a CS Balotești és a Dacia Unirea Brăila.

  Cookie