×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
10 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Bocsánatot kért Teodor Meleşcanu

2019.05.28 - 09:18
Megosztas :
 • Bocsánatot kért Teodor Meleşcanu

  Bocsánatot kért Teodor Meleşcanu külügyminiszter azoktól a külföldön élő román állampolgároktól, akik csak hosszas sorban állás után vagy egyáltalán nem szavazhattak a vasárnapi választásokon, ugyanakkor közölte, hogy vizsgálatot rendelt el azokban az országokban, ahonnan ilyen rendellenességeket jeleztek.

  "Sajnálatomat fejezem ki és bocsánatot kérek azoktól a külföldön élő román állampolgároktól, akik nem tudtak élni szavazati jogukkal, vagy többórás sorokat kellett kiállniuk, hogy voksolhassanak" - idézi a külügy hétfői közleménye Teodor Meleşcanut. A tárcavezető rámutat, bár növelték a külföldi szavazókörzetek számát, több helyen is problémák adódtak, ezért vizsgálatot rendelt el azokban az országokban, amelyekben rendellenességek voltak, hogy azonosítsák az okokat, illetve a megfelelő intézkedéseket, amelyekkel a jövőben elkerülhetők lennének az ilyen helyzetek.

  Közleményében Meleşcanu hangsúlyozza, kezdeményezte a minisztériumon belül, hogy dolgozzanak ki törvénymódosító javaslatokat "a diaszpóra igényeihez igazított szavazási rendszer kifejlesztése" érdekében.

  AGERPRES

  Cookie