×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
12 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Külföld

Bocuse d'Or: a magyar csapat ismét bejutott a világ legjobbjai közé

2020.10.18 - 06:35
Megosztás:
Bocuse d'Or: a magyar csapat ismét bejutott a világ legjobbjai közé
Ismét bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjének kilencedik helyén végzett, Veres István séf vezette magyar csapat - mondta el az MTI-nek szombaton a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán hangsúlyozta: "a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni", ezt abszolválta a magyar csapa és ott lehet a Bocuse d'Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében.

Ezzel most lesz elegendő idő a felkészülésre, nyolc hónap áll rendelkezésre a világdöntőig - jegyezte meg a szakember.
Mint felidézte ugyanis, a mostani egy nagyon nehéz Európa-bajnokság volt: kétszer halasztották el a koronavírus-járvány miatt és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Emiatt nehézkes volt a felkészülés is, ezért jó eredmény a pénteken elért kilencedik hely - értékelte a magyar csapat teljesítményét.

Hamvas Zoltán elmondása szerint rendkívül erős volt a mezőny és a skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani: a gasztronómiailag hozzájuk sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország - jegyezte meg.

A magyar csapat ismét ott lehet a világ legjobbjai között, hiszen a lyoni döntőbe az egész világból huszonnégy, Európából tíz csapat juthat ki - emlékeztetett a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
Hamvas Zoltán szerint a Bocuse d'Or megrendezésének egyik fontos üzenete, hogy a járványhelyzet idején is felhívja a figyelmet a minőségi gasztronómiára.

A gasztronómia a járvány idején is itt van, még ha világszerte és Magyarországon is egészen speciális utakat is kell találnia arra, hogy túlélje ezt a nehéz időszakot. Magyarországra például most nem utazhatnak be a külföldiek, ami a budapesti vendéglátást igen erőteljesen sújtja, eközben pedig a magyar közönség is ritkábban jár étterembe - emlékeztetett.

Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az éttermek mindent megtegyenek a vendégek biztonsága és bizalmának elnyerése érdekében. Tavasszal még nagy vita zajlott a házhoz szállítás és az elvitel kérdésében - a csúcséttermeknél ugyanis ilyesmi eddig nem volt jellemző -, mára azonban bebizonyosodott, hogy már mindenhol kísérleteznek ezzel, akár saját erős házhoz szállítással. "Ki kell mozdulni a komfortzónából" - hangsúlyozta Hamvas Zoltán.

MTI

Változik a menetrend: a magyarral zárul a vizsgák sora
Jövő nyáron a kisebbségi oktatásban részt vevő diákok számára az anyanyelv írásbelivel érnek véget a záróvizsgák. A menetrend módosítását a Hargita Megyei Tanács és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége kérte, javaslatukra pedig pozitív válasz érkezett.
Kevésen múlott, de lesz szatmári az EL második körében
Egy-egy magyar és román csapat is elvérzett a labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörében, kettő-kettő viszont továbblépett a következő fordulóba.
Ír ellenfelet kaptak Rusék
A magyar csapatoknak észak, a románoknak kelet jutott az Európa Liga első selejtezőkörében, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székhelyén hétfőn kora délután kialakultak a párosítások.
Cookie