×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozó

2012.09.05 - 11:01
Megosztas :
 • Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozó

  Vasárnap 11.30 órakor, a bogdándi szabadtéri színpadon rendezik meg a XXII. Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozót, amelyen ismert hazai és külföldi hagyományőrző néptáncegyüttesek lépnek fel.

  A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, Bogdánd Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamit Bogdánd Művelődési Otthona szeptember 9-én, vasárnap rendezi meg a XXII. Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozót. Amint azt Mészáros Lőrinctől, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, az idén is neves néptáncegyüttesek lépnek színpadra, hogy előadásukkal bizonyítsák, hogy él még a néptánc.

   

  Fellépő együttesek

   

  Az egyik legszínvonalasabb előadás minden bizonnyal a nyíregyházai Nyírség együttes műsora lesz. Tudni kell azt, hogy a bogdándi Rozsmalint együttes már rég szoros kapcsolatot alakított ki a Nyírség együttessel. A nyíregyházaiak már az 1989-es változások előtt is többször jártak Bogdándon, egy alkalommal meglepetéssel is szolgáltak, ugyanis Bogdándon bemutatták a bogdándi csárdást. Nekik köszönhetően vehettek részt a bogdándiak 1989-ben a Hármashatárnál megrendezett Európa Pikniken, amelyen jelen volt Jeszenszky Géza és Katona Tamás is. Magyarországról fellép még a mátészalkai Szatmár együttes és a geberjéni hagyományőrző együttes is. Elfogadta a meghívást a kolozsvári Zurboló együttes, melynek vezetője, Könczei Csongor korábban már elhozta Bogdándra a Bogáncs együttest, amelyet szintén ő készít fel. Itt lesznek a szilágysámsoniak, az ilosvaiak, a szilágycsehiek, a tasnádi Német Demokrata Fórum néptáncegyüttese, Szatmárnémetiből a Nemzetiségek Népi Együttese, a korondi ifjúsági néptáncegyüttes és a Cununiţa. A rendezvény a református templomban tartott istentisztelet után, 11.30 órakor veszi kezdetét a bogdándi szabadtéri színpadon, ahol köszöntőt mond Aurel Bojan polgármester, Mészáros Lőrinc főszervező és a politikai pártok megjelenő képviselői.

  Cookie