×
2020. 08 13.
Csütörtök
Ipoly
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.40 RON
Külföld

Böjte Csaba kapta a Makovecz Imre-díjat

2019.11.21 - 10:17
Megosztás:
 • Böjte Csaba kapta a Makovecz Imre-díjat

  Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója vehette át a Makovecz Imre-díjat az építész születésnapján, szerdán a Héttorony Fesztivál zárókoncertjén a Budai Vigadóban — közölték a szervezők az MTI-vel.

  A díjat a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés második alkalommal adta át.

  A közlés szerint Böjte Csaba azért kapta az elismerést, mert olyan ember, aki a maga hivatását Makovecz Imre szellemiségében következetes kitartással műveli. Missziója során az árva gyermekek nevelésével, támogatásával éppen olyan programot hajt végre, amely megfelel a makoveczi cselekvő szellemiségnek — áll a közleményben.

  A Héttorony Fesztivál világ- és népzenei koncertjeinek, építészeti kiállításainak, konferenciáinak és egyéb programjainak november 8. és 20. között többségében Makovecz Imre által tervezett épületek adtak otthont szerte a Kárpát-medencében. A fesztivál célja Makovecz Imre életművét erősíteni, az általa megálmodott tereket élettel megtölteni.

  A szerda este a zárógálát párhuzamosan három helyszínen rendezték meg: a kassai Thália Színházban rendhagyó prímástalálkozót tartottak, Csíkszeredán a Szent Efrém Férfikar adott koncertet, a Hagyományok Házában pedig Berecz András mesemondó lépett fel fiaival.

  MTI

  Cookie