×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Boldog Óvoda és Iskola

2019.06.07 - 13:03
Megosztás :
 • Boldog Óvoda és Iskola

  A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola cím elnyerésére.

  A Boldog Óvoda és Iskola pályázat célja, hogy a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva az óvodai, alsós, felsős és középső szinten tanulók csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek — a boldogságkutatók tapasztalatai alapján — hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez. Az eredmény: optimista, magabiztos és kitartó óvodások és iskolások, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

  Szatmár megyében az elmúlt években több tanintézmény közössége is megtapasztalhatta a program előnyeit, a nemsokára záruló félévben például részt vett benne a Mezőpetri Napközi Óvoda, a Tasnádi Általános Iskola, a Krasznabélteki Általános Iskola, a nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon, a Kálmándi Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum óvodája, a Túrterebesi Általános Iskola és óvoda, valamint a sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola és óvoda is.

  A 2019/2020-as tanévben is lehet azonban pályázni és csatlakozni a Boldog Óvoda és Iskola hálózathoz.

  Érdemes is, hiszen a Boldog Óvoda és Iskola program fókuszában az áll, hogy hogyan lehet változtatni a negatív gondolkodásmódon, és egy optimista hozzáállást kialakítani a tanulásban a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettek ki, mely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a diákok, mind a tanárok jóllétével foglalkozik, és amelyben lehetőség van a szülőket is bevonni a programba. Nem a tudás terhére dolgozták ki a programot, hanem annak kiegészítéseként, ahol az a cél, hogy a hagyományos tudásátadást és az életben szükséges kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák az iskolai oktatásban.

  Az érdeklődők a http://boldogiskola.hu/ internetes címen találnak további részleteket a programról.

   

  Cookie