×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
12 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Nagykároly

Borostyán Produkció: Az ezredik előadásra készülnek

2019.09.14 - 09:09
Megosztás :
 • Borostyán Produkció: Az ezredik előadásra készülnek

  Mi újság a Borostyán Produkció háza táján? — kérdeztük Némethy-Szilágyi Norbert rendezvényszervezőt. Azt tudakoltuk, mi mindennel jönnek idén ősszel Szatmár megyébe, ezen belül Nagykárolyba, ahol az utóbbi években számos előadással kedveskedtek a nézőknek.

  „Nyolcadik évadát kezdte meg a Borostyán Produkció, és az egyik legszínesebb palettával érkezik Szatmár megyébe is. Szinte hihetetlen, de ha a statisztika nem hazudik, akkor már a 985. előadáson vagyunk túl, és már októberben átlépjük az ezredik megszervezett előadást, rendezvényt. Persze tudjuk, hogy ez másoknak nem tűnik soknak, de mi kicsik vagyunk, és borzasztóan büszkék vagyunk erre a számra. Idén először a nagy nyilvánosság számára is elérhető az a katalógus, amit mi csak kiajánlónak nevezünk, és az előző években ezt csak a partnereinknek küldtük ki, de az ismerősöknek annyira megtetszett a kiadvány, hogy úgy gondoltuk, nyilvánossá tesszük. A sors pikantériája, hogy a katalógus a lezárást követően új előadással bővült, csakúgy, mint az egyesületünk is. Újabb színész csatlakozott hozzánk a debreceni Csokonai Színház kiváló művészei közül.

  Az idei felsorolást egy olyan miniturnéval kezdeném, ami bár nem Szatmárnémetibe vagy Nagykárolyba irányul, de mégis kötődik a megyéhez, ugyanis idén elsőként Margittára is ellátogatunk, nem kevésbé neves fellépővel, mint Berecz András. Berecz András Ha vagyunk – legyünk! című érmihályfalvi előadására Nagykárolyban is lehet jegyet kapni, a helyi RMDSZ-székházban. A turné állomásai és sorrendje: szeptember 27.: Érmihályfalva, Bartók Béla Művelődési Ház, szeptember 28.: Margittai Művelődési Ház, szeptember 29.: Nagyvárad.

  Egy másik megtisztelő felkérésnek teszünk eleget, amikor Ráczkevei Anna egyéni előadását beharangozzuk, ugyanis partiumi turnéra indul Visky András Júlia című monodrámája. A turné állomásai: Arad, Nagyvárad, Nagykároly, Szatmárnémeti. A pontos dátumokról a későbbiekben tájékoztatunk, de az már biztos, hogy október utolsó hetében lesznek a Szatmár megyei előadások.

  A Szabó Magda gyermekkorát feldolgozó Ókút című saját előadásunk Mészáros Ibolya előadásában érkezik Nagykárolyba november 24-én. Decemberben, a Víg Színház előadásaiból ismert Kurely László által megformált rebellis tinédzserről szóló előadás, a Zabhegyező látogat a nagykárolyi és a szatmárnémeti gimnáziumokba, és ha már a városban lesz, akkor „esti” előadásokat is tartunk.

  A felsorolás folytatásában egy, a keresztény gondolkodást és az irodalmat kedvelők közönséget érinti majd meg, ugyanis Mercs János szereplésével Babits Mihály Jónás könyve című előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A stúdió-előadás érdekessége, hogy utána kötetlen beszélgetésre invitáljuk a nagyérdeműt, amelyen mind az irodalom, mind pedig a kereszténység szemszögéből is válaszokat keresünk az élet nagy kérdéseire.

  Idei legsikeresebb előadásunk, amely már több alkalommal be lett mutatva Szatmár megyében is, az 50. jubileumi előadásként tér vissza Szatmárra. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából készült Csinszka, Mészáros Ibolya estje. A Boncza Berta életét bemutató estet több országban is bemutatta, és meghívást kapott angliai, felvidéki és svédországi színpadokra is.

  Jövő januárban Anne Frank naplója című előadásunk lesz megtekinthető Nagykárolyban és Szatmárnémetiben, majd a februári Rejtő Jenő-előadással zárjuk a sort, amit a kaposvári színház színésze, Mészáros Tibor mutat be.

  Ez így egy kicsit soknak tűnik, de a sajtóban majd minden részletre időben fény derül. Igyekszünk időben hírt adni magunkról” — fejtette ki a Borostyán Produkció vezetője, Némethy-Szilágyi Norbert.

  Megyeri Tamás Róbert

  Cookie