×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Börtönigazgatóság: a fogvatartottak 73%-a be van oltva koronavírus ellen

2021.10.15 - 13:50
Megosztás:
Börtönigazgatóság: a fogvatartottak 73%-a be van oltva koronavírus ellen
A fogvatartott személyek 73 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást - tájékoztatott az Országos Börtönigazgatóság (ANP) az AGERPRES hírügynökségnek pénteken kiküldött közleményében.

Az igazgatóság megemlíti ugyanakkor, hogy a járványhelyzet ellenére a börtönökben tovább zajlanak az oktatási, nevelési tevékenységek, megtették a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy minden egyes büntetés-végrehajtási egység szintjén legyen kapacitás a fogvatartottak különböző szakmákban történő képzésére. Ebben a folyamatban bizonyos képesítéssel rendelkező fogvatartottak és a társadalmi reintegrációt segítő szakemberek egyaránt részt vesznek.

Az ANP középtávú tervei között szerepel a büntetés-végrehajtási rendszer infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a fogvatartottak számára legalább 7000 új munkahelyet biztosítson. A cél az, hogy minden börtönnek legyen saját, termelői tevékenységekre kijelölt és felszerelt helyisége.
AGERPRES

Rafila: 35-40 százalékos átoltottságnál nem a harmadik dózis a fontos, hanem az oltatlanok immunizálása
A koronavírus elleni oltás harmadik dózisának beadására azokban az országokban kell hangsúlyt fektetni, ahol 70-80 százalékos az átoltottság - jelentette ki csütörtökön az új egészségügyi miniszter.
Lemondunk az AstraZenecáról
2022-től már nem oltanak Romániában az AstraZeneca gyártó Vaxzevria nevű, koronavírus elleni vakcinájával. Az országos oltási bizottság azt javasolta az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy ne vásároljon több vakcinát a gyártótól.
Olaszországban oltáshoz kötötték a városi tömegközlekedés használatát
Szigorúbb járványintézkedéseket vezetnek be a karácsonyi időszakban az oltás nélküliekkel szemben, akik negatív teszttel sem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, nem léphetnek be szállodákba, bárokba és edzőtermekbe - jelentette be az újabb korlátozásokat Mario Draghi miniszterelnök szerda este. 
Cookie