×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON

Börvelyben is ajándékozott a Mikulás

2019.12.07 - 10:39
Megosztás:
 • Börvelyben is ajándékozott a Mikulás

  Ebben az évben is ellátogatott a börvelyi óvodába a Mikulás, tájékoztatta lapunkat Molnár Éva igazgatónő.

  „Nem hiányozhatott a börvelyi óvodákból sem a Mikulás, aki csütörtökön érkezett az intézménybe. Erre a fontos találkozásra a kicsik ünnepi műsorral készültek, büszkén mondhatjuk, hogy igazán lelkesen. Az óvodásoknak szánt ajándékcsomagokat az RMDSZ börvelyi szervezete adományozta Kiss Zoltán polgármester úr közreműködésével.

  Kiemelten fontos volt ez a nap számunkra, már csak azért is, mert a nagycsoportos óvodásaink a Rákóczi Szövetség jóvoltából egy csodaszép mesekönyv birtokosai lettek. A könyv a Magyar népmesék címet viseli, és számtalan, anyanyelvünk és kultúránk megőrzése és ápolása szempontjából fontos és értékes mesét tartalmaz. A kötetet személyesen adtam át a gyerekeknek, s külön örömömre szolgált, hogy a gyerekek szülei is jelen voltak az eseményen. Tolmácsoltam a Rákóczi Szövetség üzenetét, amelyben a magyar tannyelvű iskola választása mellett fogalmazták meg érveiket, hiszen minden ember csak az anyanyelvén tudja megfelelően kifejezni magát. A magam részéről ezt az üzenetet kiegészíteném azzal, hogy szerintem az is nagyon fontos, hogy a magyar gyermekek saját közegükben, szülőfalujukban járjanak iskolába” — mondta Molnár Éva.

  Az ünnepi rendezvények pénteken tovább folytatódtak, akkor az iskolások számára tartottak Mikulás-napi rendezvényt és bált Börvelyben.

   

   

  Cookie