×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Brno szerdán a vendégünk

2019.12.10 - 17:21
Megosztás:
Brno szerdán a vendégünk

A CEWL negyedik fordulójában játssza első hazai mérkőzését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: 18 órától a csoportelső az ellenfél.

A Női Közép-Európa (CEWL) Liga B jelű szériájának a legjobbja, a cseh Basket Žabiny Brno érkezik szerdán Szatmárnémetibe, hogy megküzdjön a Városi Sportklub elleni csoportmeccsen.

Ez lesz a 2017-es CEWL-kiírás győztesének az első hazai meccse, miután két csehországi találkozóját elvesztette, illetve sikerült a belga csoporttársat verni. A charleroi-i győzelem adhat némi bizalmat Mauro Procaccini edző szatmári tanítványainak, viszont a Brno nem képvisel a belgákkal azonos erőt. 105–65-re kapott ki Csehországban a VSK, majd a Brno 82–73-ra győzött Ostraván, 83–39-re verte otthoni közönség előtt a Charleroi-t, múlt héten pedig Németországban 88–72-re győzött a BC Pharmaserv Marburg ellen.

A VSK abból meríthet, hogy a cseh bajnokságban most nem megy fényesen a csapat: a tavaly bronzérmes öt győzelemmel és hét vereséggel a 6. helyen áll a honi bajnokságban – amely erősebb a román élvonalnál. Provaccini ugyanakkor pihentette a szombati bajnoki meccsen Brittany Densont, Bernice Mosbyt és Maja Miljkovicset, utóbbi kettő teljesítménye döntő lehet a szerdai találkozón.

A szatmári alakulat ugyanis csak akkor bízhat elődöntős szereplésben, amennyiben nyerni tud ma a csehek ellen, ellenkező esetben csak a „matekezés” viheti Procaccini alakulatát a Final Fourba.

A Szatmárnémeti VSK – Basket Žabiny Brno mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a Both Katalin Sportteremben.

Pesek Attila

Cookie