×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Olvasó hangja

Bronzéremmel tértek haza

2019.05.22 - 15:04
Megosztas :
 • Bronzéremmel tértek haza

  Az elmúlt hét végén, május 17–18-án Kolozsvárt méltán nevezhettük az elemi osztályosok sportfővárosának, ugyanis kilencedik alkalommal rendezték meg a Napsugár Öttusa Bajnokságot a harmadik osztályos diákok számára. A nagyszabású sportvetélkedő országos fordulójára számos csapat közül a megyékből a legjobbak jutottak el. Idén tizennyolc csapat lehetett résztvevője a megmérettetésnek, amelyek képviselték megyéiket Erdély minden szegletéből. Érkeztek versenyzők Nagybányáról, Szilágyperecsenből, Nagyváradról, Nagyenyedről, Marosvásárhelyről, Kendről, Szovátáról, Gyergyószentmiklósról, Csíkszentdomokosról, Sepsiszentgyörgyről, Brassóból, Négyfaluból, Aradról, Kolozsvárról és nem utolsósorban Szatmárnémetiből. Megyénket két szatmárnémeti csapat képviselte: a Szatmárnémeti Református Gimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum harmadik osztályos kisdiákjai.

  Az országos szakasznak a tavalyi győztes csapat iskolája, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum adott otthont. A verseny előkészítésében, lebonyolításában a Napsugár és Szivárvány gyermeklapok szervezőcsapata Zsigmond Emese főszerkesztő irányításával, a Báthory iskola tanítói, testnevelő tanárai segédkeztek, és jelen voltak a küzdelmek során is.

  Péntek délután az érkező vendégek fogadása, regisztrációja után kezdetét vette a megnyitó ünnepség. A lágy hangú Zsigmond Emese kedves köszöntését egy néptáncbemutató követte, majd a Step up dance moderntáncosok produkciója. Ezután még kellemesebb pillanatok következtek a kicsik számára a Lego-teremben. A délután zárásaként a gyermekeket fogadó családoknál szállásolták el.

  Szombat reggel a verseny helyszínén egy csodás felvonulás és csatakiáltások sora hangolta rá a résztvevőket a bajnokságra, amit a bemelegítő követett, majd a csapatnevek ábécérendbe szervezése után léptek a verseny színterére az izgatott diákok. Mindenki a tőle tehető legtöbbet nyújtotta, hogy a legjobb eredményt hozhassa csapatának. Őket árgus szemekkel figyelte a zsűri, vagyis a számos testnevelő tanárból álló szakmai bizottság. Megyénkből Csík Elvira Anna, a megyei forduló szervező iskolájának, a 10-es Számú Általános Iskolának a testnevelő tanára is bíráskodott.

  Ezt követően egy kis városnézés, finom ebéd és a Puck Bábszínház előadása, a Paprikajancsi kalandjai tették még szebbé és izgalmasabbá a várakozás perceit.

  Délután aztán a Báthory líceum díszterme megtelt izgalommal, majd örömujjongással, tapssal és elégedett, boldog arcokkal.

  Megyénk diákjai egyre feszültebben hallgatták az előttük megnevezett csapatokat, mert tudták: „Minél később szólítanak minket, annál jobb.” Aztán elhangzott a várva várt eredmény számunkra is: az országos verseny harmadik díját megosztva kapta a két szatmárnémeti csapat pontegyenlőség eredményeként, a Szatmárnémeti Református Gimnázium Száguldók csapata —Barna Tamás, Ferencz Angelo, Gergely Dávid, Oláh Márk, felkészítő tanáraik: Kristóf Mihály testnevelő tanár és Cuculeanu Andrea tanítónő —, valamint a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum Űrdongók csapata — Grebur Eszter, Jeromos Álmos, Radvánszki Antal Sándor, Zoleac Antónia, felkészítő tanáraik: Szabó Levente Tamás testnevelő tanár és Renn Renáta tanítónő.

  A bronzéremmel, örömmel, elégedetten tértünk haza erről a csodálatos két napról, izgalmas versenyről.

  Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért és a jó eredményért.

  Renn Renáta tanítónő,

  Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum

  Cookie