×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Bukarestbe érkezik az Európai Bizottság elnöke

2021.09.27 - 09:22
Megosztás:
Bukarestbe érkezik az Európai Bizottság elnöke
Fotó: AP
Az Európai Bizottság elnöke hétfőn Bukarestbe látogat az európai újjáépítési tervvel (NextGenerationEU) kapcsolatos konzultációsorozata keretében.

Ursula von der Leyen Klaus Iohannis államfővel és Florin Cîţu miniszterelnökkel is tárgyal.

Az államfő 16 órakor fogadja az EB elnökét a Cotroceni-palotában. Ursula von der Leyen és a miniszterelnök találkozója 16.50-kor kezdődik a Victoria-palotában.

Az EB elnöke utóbb Klaus Iohannisszal és Florin Cîţuval együtt felkeresi a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórházat, ahol közös sajtótájékoztatót tartanak. Ez az egészségügyi intézmény az egyik haszonélvezője az európai újjáépítési terven keresztül érkező támogatásoknak.

Ursula von der Leyen bukaresti látogatásának fő célja a romániai országos helyreállítási terv kiértékelésének ismertetése.

AGERPRES

Régi-új elnöke van a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének
Továbbra is az Egriben élő Márton Zsuzsanna az elnöke a magyarországi és a határon túl élő magyar családokkal foglalkozó, a családbarát szemlélet Kárpát-medencei és nemzetközi terjesztését felvállaló Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének.
Grindeanu: a PSD nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére
A Szociáldemokrata Párt (PSD) nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére - jelentette be szerdán Sorin Grindeanu parlamenti képviselő, a PSD első alelnöke.
Florin Cîţu: jövő héten a parlament elé állok az új miniszterekkel
Florin Cîţu miniszterelnök bejelentette, hogy jövő héten bizalmi szavazást kér a parlamentben a jelenlegi ügyvivő miniszterek helyét átvevő új tárcavezetők számára.
Cookie