×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
26 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Bukaresti tüntetés: a csendőrség a párbeszédre összpontosít

2019.08.10 - 16:04
Megosztas :
 • Bukaresti tüntetés: a csendőrség a párbeszédre összpontosít

  A szombatra beharangozott fővárosi tüntetéseken részt vevő rendfenntartó erők küldetése a párbeszédre összpontosít, jelentette ki szombaton Georgian Enache, a Román Csendőrség szóvivője, aki ugyanakkor a törvények betartására szólított fel.

  'A mai küldetésünk elsősorban a párbeszédre összpontosít. Több olyan csoport lesz, amelynek tagjai arra összpontosítanak, hogy fenntartsák a kommunikációt mind a szervezőkkel, mind a tüntetés résztvevőivel, hogy eltávolítsanak minden olyan kockázatot, amely veszélyt jelenthet a közrendre és közbiztonságra' - fejtette ki Enache a Victoriei téren, ahol a bukaresti csendőrség információs sátrat állított fel.

  Hangsúlyozta, a csendőrök 'a tüntetés optimális és normális körülmények között való lezajlását biztosítják'.

  Georgian Enache azt üzente a tüntetésen résztvevőknek, hogy tartsák be a törvényeket.

  'Azt javasoljuk, hogy tartsák be a törvényeket, tájékoztassanak minket azonnal és nyíltan minden olyan dologról, amely a közrendet veszélyezteti, hogy meghozhassuk a szükséges intézkedéseket ott, ahol ez szükséges. Azt akarom, hogy mindenki számára világos legyen. Senkinek nem áll érdekében a feszültségkeltés. Mi is, a fővárosi rendőrség is és a katasztrófavédelem is jelen lesz a helyszínen, pont azért, hogy az ilyen jellegű dolgokat megelőzzük, és meggyőződésem, hogy nem lesznek gondok, amíg működik ez a nyílt párbeszéd' - szögezte le a csendőrség képviselője.

  Elmondta azt is, hogy egy 'irányítóközpontot is létrehoztak, amelyben képviselteti magát a belügyi tárca minden, az ilyen helyzetek kezeléséért felelős struktúrája', és a különböző struktúrák állandó kapcsolatban lesznek egymással az esetleges incidensek gyors és optimális megoldása érdekében.

  A maga során Daniel Vasile, a fővárosi katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője biztosított afelől, hogy csapataik készenlétben állnak, és azonnal akcióba lépnek, ha szükséges, főként, mert a délután folyamán kánikula várható.

  AGERPRES

  Cookie