×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
15 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Buzău: pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá a vérfüdőt rendező férfit

2019.08.19 - 12:26
Megosztas :
 • Buzău: pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá a vérfüdőt rendező férfit

  A buzăui törvényszék vasárnap este az ügyészek kérését jóvá hagyva úgy döntött, rendőrségi felügyelet alatt beutalják a kórházba a négy embert megölő 38 éves férfit, hogy megvizsgálják, szellemi képességének a birtokában volt-e, amikor a szombatról vasárnapra virradó éjszaka elkövette tettét a săpocai neuropszichiátriai kórházban, nyilatkozták az igazságszolgáltatáshoz közel álló források.

  A férfit rendőrségi felügyelettel kísérték a buzăui törvényszék tárgyalótermébe.

  A buzăui törvényszék ügyészsége vasárnap este minősített emberölés vádjával bűnvádi eljárást indított a férfi ellen.

  A săpocai neuropszichiátriai kórház egyik páciense a szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán egy infúziós állvánnyal több ütést mért a kórtermében fekvő páciensek fejére, majd a nők számára fenntartott szomszédos kórterem betegeit is megtámadta. Négy páciens életét vesztette, további kilencen megsérültek.

  Az agresszor 38 éves, a Buzău megyei Săgeata községből származik, és a csütörtöki nap folyamán utalták be a kórházba alkoholelvonási tünetekkel. A támadás után megpróbált elmenekülni, egy másik beteg kórházba utalása okán az egészségügyi intézményben tartózkodó rendőrnek azonban sikerült megállítania.

  AGERPRES

  Cookie