×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cîmpeanu: 6,5 millió nyáltesztet osztanak ki csütörtökön az iskoláknak

2021.11.25 - 15:41
Megosztás:
Cîmpeanu: 6,5 millió nyáltesztet osztanak ki csütörtökön az iskoláknak
Csütörtökön 6,5 millió nyál alapú antigén gyorstesztet osztanak ki az iskoláknak - közölte az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu elmondta, az országos katasztrófavédelmi felügyelőség adatai szerint az összesen 12 millió nyáltesztből csütörtökön 6,5 milliót osztanak ki az iskoláknak. A következő szállítmányok december 2-ára, illetve december 9-ére várhatók.

A tárcavezető emlékeztetett: az egészségügyi és az oktatási miniszter közös rendelete értelmében a nyáltesztes szűrés az iskolában és otthon is elvégezhető, de senki számára nem kötelező. Ha az iskolában zajlik a tesztelés, a szülőnek ki kell tölteniük egy hozzájárulási nyilatkozatot - tette hozzá.

A miniszter ugyanakkor azt ígérte: a diákok nyáltesztes szűrésének elkezdése előtt az egészségügyi minisztériummal közösen megtalálják majd a módját annak, hogy egy könnyen érthető videóban elmagyarázzák az eljárást - fűzte hozzá Cîmpeanu. AGERPRES

GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
A háziorvosok is végezhetnek majd koronavírusteszteket
Az egészségügyi minisztérium lehetőséget fog biztosítani a háziorvosoknak koronavírustesztek elvégzésére és a fertőzött betegeik kezelésére. Erről pénteken egyeztetett a Háziorvosok Országos Társaságának képviselőivel Alexandru Rafila tárcavezető.
Cookie