×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîmpeanu: Rendkívül fontos a jelenléti oktatás, ameddig csak lehetséges

2021.09.10 - 20:18
Megosztás:
Cîmpeanu: Rendkívül fontos a jelenléti oktatás, ameddig csak lehetséges
Rendkívül fontos, hogy az iskolák nyitva maradjanak és az oktatás fizikai jelenléttel történjen a következő tanévben - jelentette ki Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter az Agerpres hírügynökségnek.

'Amíg én vagyok a miniszter, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a tanulók fizikailag jelen legyenek az iskolában, a lehető legjobb körülmények között' - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy csak rendkívüli helyzetekben fognak áttérni az online oktatásra, ha a diákok vagy a környezetükben lévő emberek egészsége veszélyben van.

Fontosnak tartotta ugyanakkor, hogy az iskolákban továbbra is betartsák az óvintézkedéseket, hogy a fertőzésveszély minimálisra csökkenjen.

Sorin Cîmpeanu emlékeztetett a 2021-2022-es tanévre vonatkozó szabályokra:

* A tanévnyitó ünnepséget csak kültéren szabad megtartani, a résztvevőknek maszkot kell viselniük, és a rendezvény nem tarthat többet másfél óránál.

* A jelenléti oktatáskor szigorúan be kell tartani a higiéniai szabályokat és az óvintézkedéseket (maszkviselés, távolságtartás, fertőtlenítés, szellőztetés).

* Testnevelésórát lehet maszk nélkül, tornateremben tartani, ha az illető településen az elmúlt 14 nap során regisztrált lakosságarányos esetszám kisebb, mint 2 ezrelék. 2 ezrelék fölött a testnevelésórákat csak kint szabad megtartani, maszkot ebben az esetben sem kell viselni.

* Ha az elmúlt 14 nap alatt regisztrált fertőzési esetek aránya 6 ezrelék alatti, jelenléti oktatás zajlik a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban egyaránt. 6 ezrelék fölött az oktatás online zajlik, kivéve a bölcsődék, óvodák és speciális iskolák esetében, ahol marad a jelenléti oktatás, hacsak a települést nem vonják vesztegzár alá.

* Vesztegzár alatti településen a bölcsődék és óvodák is bezárnak, az oktatás kizárólag online történik.

* A speciális oktatást igénylő tanulók számára fertőzöttségi rátától függetlenül biztosítják a terápiát, fizikai jelenléttel.

AGERPRES

Jóváhagyták a tanév  szerkezetének módosítását
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2021/2022-es tanév szerkezetének módosítása az ügyvivő tanügyminiszter 5549-es számú rendeletének értelmében.
A „rendkívül súlyos” járványhelyzet miatt módosulhat a tanév stuktúrája
Az egészségügyi minisztérium azt tartja célszerűnek, hogy a tanév struktúráját a 'rendkívül súlyos' járványhelyzethez igazítsák a tanulók és tanárok egészségének védelmében - közölte szerdán Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
Táplálkozás és tanévkezdés
A tanévkezdés egy újabb próbatétel elé állítja a szülőket, ami a gyermekeik táplálkozási szokásait illeti. A témával kapcsolatban Papp Evelin dietetikus szakmai véleményét kértük ki.
Cookie