×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
13 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Cinema One: december hattól

2019.11.28 - 08:35
Megosztás:
Cinema One: december hattól

Öt teremmel és több mint ezer férőhellyel nyit december hatodikán a szatmárnémeti Aushoppingban a lézeres vetítési technológiát ígérő Cinema One. Brassó után ez lesz a második romániai mozija.

Több mint egymillió euró elköltése után, december hatodikára ígéri az üzemeltető, hogy megnyitja szatmárnémeti, Károlyi úti többtermes moziját az Aushopping bevásárlónegyedben, a Jumanji lehet a premier. Lézeres vetítési technológiát ígérnek, ami azt jelenti, hogy ezzel a módszerrel kétszer annyi fényt tudnak a mozivászonra juttatni a vetítőgépből, mint a klasszikus vetítési megoldással. Ez éles kontrasztot és tűpontos színhűséget jelent, de hogy ez ténylegesen mekkora plusz élményt is jelent majd a nézők számára, az jövő pénteken kiderül. A brassói mozinak mind az öt terme ilyen laserplex vetítőkkel van felszerelve, s amikor négy éve azt a mozit megnyitották, arról volt szó, hogy készülnek az első LED-mozivászon bevetésére; lehet, hogy ezzel Szatmárnémetiben találkozhatnak először a nézők.

Hivatalos információ egyelőre csak a nyitás dátumáról van, de a brassói mozi árait figyelembe véve egy 3D-s premierre 25 lej lesz a jegy, de például a december 19-ei Csillagok háborúja premierre már 33 lejért adják a belépőt elővételben is. Vannak viszont nyugdíjas-, gyerek-, tanuló- és diákkedvezmények, és hűségkártyarendszere is van a mozinak, amelyekkel 10–15 százalékot lehet talán Szatmárnémetiben is spórolni a jegyáron.

Ha ez a mozi is kinyit, akkor már összesen három mozi lesz Szatmárnémetiben tizenegy vászonnal és összesen több mint ezernyolcszáz férőhellyel. Reméljük, nem lesznek problémák a december hatodikai mozipremierrel olyan szempontból, hogy akadozna a jegyeladás vagy a kiszolgálás, mert a moziüzemeltető még ezekben a napokban is munkatársakat keres: jegyszedőkre, vetítőgép-kezelőkre, teremőrökre van szüksége.

December hatodikán, a mozival egy napon az Aushopping ételudvara, a Food Court is megnyit, itt a szatmárnémeti beruházás elindításakor öt-hat vendéglátóegységről beszéltek, de egyelőre csak a Spartan étteremlánc neve merült fel mint étkeztető.

Princz Csaba

 

Cookie