×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Ciolacu: Bízom benne, hogy Cseke Attila sikeressé teszi a harmadik PNDL-t

2021.09.17 - 16:36
Megosztás:
Ciolacu: Bízom benne, hogy Cseke Attila sikeressé teszi a harmadik PNDL-t
Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt mondta az RMDSZ kongresszusán, bízik abban, hogy Cseke Attila fejlesztési miniszter 'sikeres programmá teszi a harmadik PNDL-t'.

Ciolacu kifejtette, 'egy országot alulról, a kis közösségektől, a családoktól kell felépíteni'. Következésképpen a PSD-nek is, és 'meggyőződése szerint' az RMDSZ-nek is nagyon fontosak a helyi közösségek, ezért bízik abban, hogy Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter sikeres programmá fogja tenni a Helyi Fejlesztések Országos Programjának harmadik csomagját (PNDL3).

'Ez a nagy esély a közösségek modernizálására. Ha csökkenteni akarjuk a város és a falu közötti fejlettségi különbségeket, szükségünk van ehhez hasonló programokra. (...) Nem foszthatjuk meg őket a fejlődés lehetőségétől, csak azért, mert egyesek gyanakvóak. Ha állandó félelemben élnénk, nem tennénk semmit ezért az országért. Megmondom egyenesen: kormánypártként az USR-nek az lett volna a dolga, hogy őrködjön a törvény tisztelete fölött, és aki áthágja azt, fizessen. A felelősségtől való eliszkolás több millió állampolgár számára szegénységet és alulfejlettséget eredményez, és ez megengedhetetlen. Az állampolgárok érdekét kell elsődlegesként kezelni, nem a mi politikai csatározásainkat' - mondta a PSD elnöke.

Ciolacu említést tett a növekvő energiaárakról is.

'Abban biztos vagyok, hogy akárhogy is olvassuk a számlákat, románul, magyarul vagy angolul, ugyanolyan nagyok lesznek. Arra kell gondolnunk, mi a teendő, hogy a lakosság megbirkózzon ezzel a téllel, ezért remélem, hogy szót értünk majd az energia- és gázárak befagyasztásának törvénytervezetéről. Ez elsődleges fontosságú a PSD számára, és minden felelős párttal tárgyalni szeretnénk egy stabil többség kialakítása érdekében, hogy mielőbb megszavaztassuk a parlamenttel ezt a tervezetet' - mondta.

A PSD elnöke az RMDSZ elnökéhez is intézett néhány szót. 'Még egy utolsó kérés, Hunor úr, mert Ön tagja a kormánykoalíciónak: nagyon kérlek, pontosan tolmácsold a koalíciós kollégáidnak, mit akartam én itt mondani, és talán Iohannis elnök úrnak is, hogy aztán ne érjen ismét szóbeszéd, hogy már megint adjuk el Erdélyt' - fogalmazott Ciolacu.

AGERPRES

Cioloş: nem zárjuk ki egy PNL és RMDSZ által támogatott kisebbségi kormány lehetőségét
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerda esti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem zárja ki egy PNL és RMDSZ által támogatott kisebbségi kormány lehetőségét.
Ciolacu: ha lesz parlamenti többségünk, visszatérünk kormányozni
A Szociáldemokrata Párt (PSD) vállalná a kormányzást, ha a parlamenti többség támogatását élvezné - jelentette ki hétfőn Marcel Ciolacu.
Ciolacu gratulált a németországi szociáldemokratáknak a választási győzelemhez
Gratulált a németországi szociáldemokratáknak a szövetségi parlamenti választásokon elért győzelemhez Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.
Cookie