×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Ciolacu gratulált a németországi szociáldemokratáknak a választási győzelemhez

2021.09.27 - 10:55
Megosztás:
Ciolacu gratulált a németországi szociáldemokratáknak a választási győzelemhez
Gratulált a németországi szociáldemokratáknak a szövetségi parlamenti választásokon elért győzelemhez Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

'Gratulálok Olaf Scholznak és a német szociáldemokratáknak a szövetségi parlamenti választásokon aratott hatalmas győzelmükhöz! A baloldalnak reális esélye van arra, hogy az elkövetkező években Németország sorsát irányítsa, és visszaadja Európa szociális és emberi dimenzióját' - írta egy Facebook-bejegyzésben Ciolacu.

A PSD elnöke úgy vélekedett, fontos jelzés minden uniós ország számára, hogy Európa legerősebb államának választópolgárai szerint a jelenlegi válságos helyzetben a baloldali politika jobban tudja védelmezni őket.

'Ugyanez érvényes Romániára is, ahol egy hanyatló jobboldali kormány veszélyezteti az állam stabilitását!' - fogalmazott Ciolacu, hozzátéve: az előrehozott választásokat tartja járható útnak Románia számára, hogy az országnak ismét szociáldemokrata kormánya legyen, és ezzel felzárkózzon Európához.

AGERPRES

Ciolacu: nem szólok bele a kormányzásba; jó intézményes kapcsolatunk van a kormányfővel
Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kijelentette, hogy nagyon jó intézményes kapcsolata van Nicolae Ciucă kormányfővel.
Ciolacu: kizártnak tartom, hogy valaha is támogassam az oltás kötelezővé tételét
Ellenzi a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét.
Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Cookie