×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cioloş: a PNL egy része 'a PSD karjaiba omlott', szeptembertől nem volt hajlandó tárgyalni velünk

2021.11.25 - 19:34
Megosztás:
Cioloş: a PNL egy része 'a PSD karjaiba omlott', szeptembertől nem volt hajlandó tárgyalni velünk
Elutasította csütörtökön a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azokat a vádakat, miszerint az USR felelős a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti koalíció létrejöttéért, mert nem tanúsított nagyobb rugalmasságot.

A parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Dacian Cioloş kifejtette: pártja megtehette volna, hogy tétlenül szemléli, amint sorra 'kihajítják az ablakon' a minisztereit, a PNL pedig 'a kukába dobja a reformokat, és közpénzeket osztogat a polgármestereinek', de az USR tagjai nem ezért léptek be a politikába.

Hozzátette: a PNL egy része 'a PSD karjaiba omlott', és szeptember óta nem volt hajlandó tárgyalni az USR-vel. Felidézte, hogy a korábbi koalíció felbomlása után járt a liberálisok bukaresti székházában, de senki nem akart vele szóba állni, majd Nicolae Ciucă úgy ült le vele egyeztetni, hogy nem volt felhatalmazása a koalíció helyreállítására.

Dacian Cioloş sajtótájékoztatóján együttműködésre szólította azokat a politikai erőket, amelyek hozzá szeretnének járulni a 'reformellenes koalíció valódi liberális alternatívájának' létrejöttéhez. 'Az általunk javasolt alternatíva az emberek és nem a cinkostársak jólétét tekinti prioritásnak' - jelentette ki.

Arra a kérdésre, miszerint az USR együtt kíván-e működni Ludovic Orban volt liberális pártelnök csoportosulásával, Cioloş azt válaszolta, hogy előbb meg szeretné ismerni Orbanék szándékait és célkitűzéseit. Hozzátette: szerinte a PNL más tagjai is ellenzik a PSD-vel kötött koalíciót, és a későbbiekben derül majd ki, hogy ők milyen irányba tartanak majd.

Az USR elnöke kifejtette azt is: szerinte a PNL, az RMDSZ és Klaus Iohannis nem érdekelt a reformok megvalósításában és az ország modernizálásában. 'Jobban érzik magukat a PSD karjaiban. Tökéletes partnert találtak maguknak a valódi céljaik eléréshez' - fogalmazott Cioloş. AGERPRES

Cioloş: Anca Dragu leváltása előrevetíti azt, ahogyan az új többség cselekedni fog - a szabályok betartása nélkül
Dacian Cioloş, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke úgy véli, hogy Anca Dragu eltávolítása a szenátus éléről "feszegeti az alkotmányosság határait", és "előrevetíti, hogy az új többség hogyan fog cselekedni: erőszakkal, a szabályok és a meritokrácia tiszteletben tartása nélkül".
Cioloş: az USR nem vesz részt a cotroceni-i egyeztetéseken
 A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem vesz részt a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett hétfői kormányalakítási tárgyalásokon - közölte az alakulat vezetőtestületének döntését Dacian Cioloş.
Cioloş: viccesnek tartom azt az elképzelést, hogy a PNL és a PSD hét évig együtt kormányozzon
Viccnek nevezte szombaton a Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) elnöke az az elképzelést, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) hét évig együtt kormányozzon. Dacian Cioloş szerint a két politikai alakulat 'víziói' között eltérések vannak.
Cookie