×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Cioloş az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után: hamarosan jóváhagyják a román helyreállítási tervet

2021.09.14 - 08:57
Megosztás:
Cioloş az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után: hamarosan jóváhagyják a román helyreállítási tervet
Az Európai Parlament Renew Europe frakciójának vezetője és az USR PLUS társelnöke, Dacian Cioloş hétfő este a Facebook-oldalán közölte: aznap találkozott Strasbourgban Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, aki jelezte, hogy a román országos helyreállítási tervet (PNRR) hamarosan jóváhagyják.

Beszámolója szerint Cioloş arról biztosította az EB elnökét, hogy az USR PLUS továbbra is kiáll a bukaresti kormány által korábban megígért reformok mellett, és reményét fejezte ki, hogy sikerülni fog helyreállítani a koalíciót.

'Ugyanakkor örömmel hallottam, hogy célegyenesbe fordult a PNRR ügye, és hamarosan elfogadják, mert a reformok közül többet is a helyreállítási tervből finanszíroznánk' - írta bejegyzésében Cioloş.

A frakcióvezető hozzátette, hogy hétfői találkozóján az oltáskampányról és az afganisztáni válságról is tárgyalt Ursula von der Leyennel.

AGERPRES

Vasárnap este ül össze az USR politikai bizottsága; a kormányprogramról és a miniszterek listájáról dönt
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) országos elnöksége úgy döntött szerda esti tanácskozásán, hogy folytatja a tárgyalásokat a Nemzeti Liberális Párttal és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel, közben pedig kidolgoz egy kormányprogramot és a javasolt miniszterek listáját.
Cioloş: nem zárjuk ki egy PNL és RMDSZ által támogatott kisebbségi kormány lehetőségét
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerda esti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem zárja ki egy PNL és RMDSZ által támogatott kisebbségi kormány lehetőségét.
Cioloş: közöltem kormányalakítási szándékomat a PNL és az RMDSZ vezetőivel
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök szerda esti sajtótájékoztatóján bejelentette: péntekre újabb találkozót kért a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőivel, mert szeretne mielőbb kormányt alakítani.
Cookie