×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt

2021.10.18 - 15:20
Megosztás:
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökét az aznap beterjesztett kormányprogramnak a járvány megfékezéséről szóló fejezetéről kérdezték hétfőn a parlamentben. E szerint a Cioloş-kabinet egyik tervezett lépése kötelezővé tenni a zöldigazolványt az állami és a magánszféra minden olyan alkalmazottja számára, aki a lakossággal érintkezik a munkája során.

A kijelölt miniszterelnök válaszában kifejtette: ezt az intézkedést az Európai Unióban már nyár óta sikerrel alkalmazzák. 'Az emberek egészségéről van szó' - nyomatékosította.

Dacian Cioloş szerint fel kell gyorsítani a lakosság immunizálását, ugyanakkor elérhetőbbé kell tenni a tesztelést.

Úgy vélekedett, hogy a politikán kívüli influenszerek bevonásával lehetne felgyorsítani az oltáskampányt, a politikum és általában az állami intézmények ugyanis elveszítették a hitelüket. Hozzátette, hogy az embereket a hiteles kommunikáció és az empátia eszközeivel lehet meggyőzni arról, hogy oltakozzanak, a kényszerintézkedéseket nem tartja megoldásnak.

Dacian Cioloş beszélt az áldozatok nagy számáról is: 'olyan, mintha Romániában minden nap lezuhanna egy Boeing, és minden utasa meghalna' - mondta a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek számára utalva.
AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie