×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Ciprusra vágyik Andone

2016.12.12 - 20:05
Megosztas :
  • Ciprusra vágyik Andone

    Még nem írta le a srácok téli felkészülési programját, de már tudja, hogy hol szeretné az alapozást elvégezni a játékosokkal Bogdan Andone, a Szatmárnémeti FC Olimpia szakvezetője.

    A negyedik helyen zárta az évet a másodosztályban a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata. A körülmények tekintetében ez kellemes meglepetés, de ugyanakkor lehet egy kis elégedetlenség is, ugyanis legalább négy pontot „herdált el” a csapat: kettőt idehaza a Dunărea Călărași elleni bajnokin, másik hármat pedig Snagovban, a Resicabányai Metalul elleni meccsen. Azokkal együtt az Olimpia most a biztos feljutást jelentő második helyen állna, négy ponttal lemaradva az éllovas Bukaresti Juventus mögött. De ne leegyünk elégedetlenek, hiszen az évad elején a szkeptikusok még az első hatban való zárást is nagy kihívásnak tekintették. Így, 37 ponttal (nyolccal kevesebb, mint a Juventusnak, de csak két pont a hátrány a második Aradi UTA mögött) a negyedik helyen zárni, igen szép teljesítmény.

    El kell ismerni, Bogdan Andone megmutatta edzői kvalitásait, bár csak először ül vezetőedzőként egy csapat kispadján. Nem meglepő, hogy felfigyeltek rá más együttesek is és vélhetően nem sajnálnák, ha az ő csapatuk kispadján ülne. De Andone szívesen maradna Szatmáron. Legalább is ezt mondta újságírói kérdésre a legutóbbi sajtótájékoztatón: „Ha a helyi és megyei önkormányzatok tartják szavukat, akkor szó nélkül maradok. Ha nem tartják be ígéretüket, akkor száz százalék, hogy elmegyek. Nyáron, amikor ide jöttem, tudtam, hogy mi vár rám, de voltak bizonyos ígéretek. A megfelelő edzési feltételek sincsenek biztosítva: nincs egy rendes méretű mozdítható kapunk, nincsenek ugrókerítések, nincsenek labdáink de még tréningöltözet sem. Az edzőpálya hiánya csak ráadás. Ezek mind szükségesek, hogy kellően fel tudjunk készülni a tavaszi idényre, amely még nehezebb lesz” — mondta a tréner, aki az elmúlt szezonban másodedzőként bajnok lett az Astra Giurgiuval, Marius Șumudică oldalán. A kedvezőtlen feltételek miatt a levezető edzés is elmaradt, így a srácok a CS Mioveni ellen megnyert meccs után már megkapták a téli vakációt. Várhatóan december 19-én vagy 20-án kapják meg elmaradt fizetésük egy részét, akkor összeülnek még egy ünnepi ebédre. Január 12-én vagy 16-án kezdik majd az alapozást a tavaszi idényre. Andone mediterráni körülményeket szeretne legénységnek, ezért kéthetes ciprusi edzőtáborba menne a csapattal. „Egyelőre még nem írtam le az edzésprogramot, de tudom, hogy mit szeretnék. Ha lehetőség van rá, szeretnék egy kéthetes ciprusi edzőtábort. Ott kedvezőek az éghajlati feltételek, 18–22 fokos időjárás, nagyon jó minőségű edzőpályák és erős ellenfelek vannak ott edzőmeccsekre” — mondta Andone, hozzátéve, hogy a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a törökországi Antalyában, az Aradi UTA pedig Spanyolországban fog alapozni januárban. „Én a nagyon nehéz edzések híve vagyok, mert a mai focinak a lényege a kellő erőnléti felkészültség. De ehhez kellenek a megfelelő körülmények” — zárta mondanivalóját a szakvezető.

    Cookie