×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cîţu: A kormány nem akarja oltáshoz kötni a vendéglátópari létesítmények szolgáltatásaihoz való hozzáférést

2021.04.06 - 15:57
Megosztás:
Cîţu: A kormány nem akarja oltáshoz kötni a vendéglátópari létesítmények szolgáltatásaihoz való hozzáférést
A kormány nem akarja a koronavírus elleni oltás igazolásához kötni a vendéglátópari létesítmények szolgáltatásaihoz való hozzáférést - jelentette ki kedden a miniszterelnök, miután megbeszélést folytatott a HoReCa-ágazat (szállodák, éttermek és kávéházak) munkáltatói szövetségeinek képviselőivel.

"Senkit nem akarunk diszkriminálni, nem vagyok annak a híve, hogy beoltottakra és nem beoltottakra osszuk a lakosságot. Semmiképpen nem akarjuk e szempont alapján korlátozni az országon belüli utazásokat" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, a külföldi utazások esetében Románia is tiszteletben tartja majd a zöld igazolvánnyal kapcsolatban hozandó szabályokat.

A keddi megbeszélésről beszámoló Facebook-bejegyzésben a miniszterelnök leszögezi, keresik a legjobb megoldásokat arra, hogy június 1-je után maximális biztonsági körülmények között indíthassák újra a vendéglátó ágazatot, és mindenkinek legyen hozzáférése a szolgáltatásokhoz.

A kormányfő ugyanakkor méltányolta, hogy az ágazat képviselői az oltás felvételére biztatják a szektorban dolgozókat.
AGERPRES

Szabadnap járhat az oltás napján az alkalmazottaknak
A szenátus munkaügyi bizottsága szerdán egyhangúlag pozitívan véleményezte a pandémia következményeinek a megelőzésére és leküzdésére hozott intézkedéseket szabályozó 2020/55-ös törvényt módosító jogszabály-javaslatot, amelynek értelmében az alkalmazottak szabadnapot kérhetnek a beoltásuk napján, a szülők pedig ezt abban az esetben is megtehetik, ha gyereküket viszik oltatni.
Majd' 63 000 a beoltottak száma Szatmár megyében
Alacsony a friss fertőzöttek száma, folyamatosan csökken a kórházban, valamint az intenzív terápiás osztályon ápoltaké is, és nem hunyt el senki a fertőzés szövődményei miatt.
Románia a hatodik helyen áll Európában a teljes dózissal való beoltottság tekintetében
 Andrei Baciu egészségügyi államtitkár arról számolt be keddi sajtótájékoztatóján, hogy Románia a hatodik helyen áll Európában a teljes dózissal való beoltottság tekintetében, világviszonylatban pedig a 18. helyen.
Cookie