×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu: A Nemzeti Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje Nicolae Ciucă

2021.10.21 - 12:41
Megosztás:
Cîţu: A Nemzeti Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje Nicolae Ciucă
Fotó: Agerpres
A Nemzeti Liberális Párt küldöttsége azt javasolta Klaus Iohannis államfőnek, hogy Nicolae Ciucă jelenlegi védelmi minisztert kérje fel kormányalakításra - közölte az államfővel folytatott tárgyalásokat követően Florin Cîţu pártelnök.

Cîţu azt mondta, pártja politikai érettségről és felelősségről tett tanúbizonyságot ezzel a döntéssel, mert az a célja, hogy kivezesse az országot a válságból.

Azt is elmondta, pártja az RMDSZ-szel közösen szándékozik kisebbségi kormányt alakítani.

'Számítunk a törvényhozók felelősségteljes magatartására, hogy mielőbb legyen kormánya az országnak'- tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ki indítványozta Nicolae Ciucă jelölését, Cîţu azt felelte: az ötlet tőle származik, ő javasolta ezt a PNL országos politikai bizottságának tanácskozásán.

Beszámolója szerint a testületben olyan kormány megalakításán tanakodtak, amely nagy valószínűséggel megkapja a parlament támogatottságát, így esett választásuk a védelmi miniszterre. 'Úgy gondoljuk, ez a megoldás a politikai válság feloldására, ezt a válságot nem a PNL robbantotta ki, de a PNL oldja meg' - fogalmazott a pártelnök.

AGERPRES

Cîţu: a megyei tanácselnökével megegyező pártból fogják kinevezni a prefektusokat
A koalícióban megállapodás született arról, hogy a prefektusokat ugyanabból a pártból fogják kinevezni, amelyikhez a megyei tanácselnök is tartozik. A bukaresti prefektus szociáldemokrata párti lesz - közölte a koalíció vezetőinek szerda esti ülése után Florin Cîţu.
A PNL elnöke ellenzi a multinacionális vállalatok pótlólagos megadóztatását.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ellenzi a multinacionális vállalatok pótlólagos megadóztatását.
Simion gúnyosan kérte számon Florin Cîţu távollétét
A kormányiktatás csütörtöki parlamenti ülésén George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke a tribünről Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnökhöz intézte szavait, azt kérdezve tőle, hogy merre 'rejtőzködik' Florin Cîţu szenátusi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője.
Cookie