×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt

2021.10.15 - 16:15
Megosztás:
Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a parlamentben, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt, leszámítva a létszükségleti cikkeket árusító egységeket - ismertette az alakulat vezetőtestületének döntését Florin Cîţu.

A liberális pártelnök a PNL végrehajtó bizottságának pénteki ülése után azt mondta, tudatában van annak, hogy nem népszerű a kezdeményezés, miszerint zöldigazolványhoz kötnének szinte minden gazdasági tevékenységet, de vállalja ezt a politikai kockázatot, mert csak így lehet elkerülni a gazdaság újbóli lezárását.

Cîţu hangsúlyozta, a létszükségleti cikkeket árusító egységekre nem lesz érvényes a rendelkezés. Ezek listáját a parlamentben véglegesítik majd, és az élelmiszerboltok, szupermarketek, gyógyszertárak minden bizonnyal rajta lesznek.

A tervek szerint az intézkedést akkor vezetnék be egy adott településen, amikor a megbetegedések magas száma miatt esedékes lenne az adott település vesztegzár alá vonása. AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie