×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu az iskolakezdésről: elsődleges fontosságú a gyerekek biztonsága

2021.09.12 - 15:27
Megosztás:
Cîţu az iskolakezdésről: elsődleges fontosságú a gyerekek biztonsága
A hétfői iskolakezdésre készülve vasárnap videokonferenciát tartott a prefektusokkal és a közegészségügyi igazgatóság (DSP) képviselőivel Florin Cîţu miniszterelnök.

Cîţu emlékeztetett, hogy az oktatási és az egészségügyi tárca által kiadott rendelet értelmében a tanévnyitó ünnepséget csak kültéren lehet megtartani, és nem lehet hosszabb másfél óránál. A résztvevőknek maszkot kell viselniük.

Vannak települések, ahol a magas fertőzöttségi arány miatt online kezdődik a tanítás: Szatmár megyében 5, Arad megyében 2, Arad, Szilágy, Dolj és Teleorman megyében egy-egy ilyen település van. Ez összesen 2400 diákot érint.

A kormányfő arról is beszámolt, hogy bizonyos iskolákban késlekednek a higiéniai és egészségügyi óvintézkedések betartását biztosító körülmények megteremtésével, más helyeken a fűtés nincs megoldva. Az ilyen iskolákban sürgősen rendezni kell a helyzetet - nyomatékosította.

A menesztett prefektusok feladatait átvevő helyettes prefektusoknak azt üzente: átvették a felelősséget is a gyerekek biztonságos körülmények között történő oktatásáért, és 'amikor a tanulók biztonságáról van szó, nincs pardon'.
AGERPRES

Cîţu: magukat szakértőnek nevező személyek apokaliptikus forgatókönyveket vázolnak fel az államadósságról, az igazság azonban más
Florin Cîţu PNL-elnök szerint "képzetlen emberek" értekeznek az ország pénzügyeiről, "apokaliptikus forgatókönyveket" vázolva fel, miközben a pénzügyi tárca adatai szerint Románia a kilencedik legalacsonyabb államadóssággal rendelkezik az Európai Unió 27 tagállama közül.
Cîţu: a nyugdíjrendszer reformjának a fenntarthatóságra és a hozzájárulás elvére kell alapoznia
A nyugdíjrendszer reformjának a fenntarthatóság és a hozzájárulás elvére kell alapoznia a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint.
A koalíció hétfői ülésén a pénzügyminiszter ismerteti a jövő évi költségvetés tervezetének első változatát
A koalíció vezetőinek hétfői ülésén a pénzügyminiszter ismerteti a jövő évi költségvetés tervezetének első változatát - közölte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
Cookie