×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu: benyújtjuk a parlamentbe a tervezetet, miszerint az oltatlan egészségügyi dolgozóknak saját költségükön kell teszteltetniük magukat

2021.10.14 - 14:41
Megosztás:
Cîţu: benyújtjuk a parlamentbe a tervezetet, miszerint az oltatlan egészségügyi dolgozóknak saját költségükön kell teszteltetniük magukat
A csütörtöki nap folyamán beterjesztik a parlamentbe azt a törvénytervezetet, amely előírja, hogy az oltatlan egészségügyi dolgozóknak kötelező módon rendszeresen teszteltetniük kell magukat saját költségükön - jelentette be az ügyvivő kormányfő.

Florin Cîţu rámutatott, a tervezetet jómaga és a kormány más tagjai, többek között Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, valamint Cseke Attila és Lucian Bode miniszter is aláírta, és még a nap folyamán benyújtják a parlamentbe.

A jogszabályjavaslat előírja, hogy az állami és magán egészségügyi intézmények, továbbá a katasztrófavédelmi és a légirendészeti főfelügyelőség azon alkalmazottainak, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen, és nem estek át a betegségen, saját költségükön rendszeresen teszteltetniük kell magukat.

Az ügyvivő miniszterelnök rámutatott, ha kormánya nem bukott volna meg múlt héten, már elfogadták volna a tervezetet, és sürgősségi eljárásban továbbították volna a parlamentnek. AGERPRES

A nyál alapú gyorstesztek helyes használatáról szóló videoklipeket tett közzé az egészségügyi és az oktatási miniszter
Az iskolások és óvodások koronavírusszűrésére szolgáló nyál alapú antigén gyorstesztek előkészítéséről és helyes használatáról szóló videoklipeket tett közzé az egészségügyi és az oktatási miniszter, Alexandru Rafila és Sorin Cîmpeanu.
Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Cookie