×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu: minden nyugdíjkategóriát bevonunk a nyugdíjreformba

2021.10.16 - 17:13
Megosztás:
Cîţu: minden nyugdíjkategóriát bevonunk a nyugdíjreformba
Az összes nyugdíjat bevonják a nyugdíjreformba, amelynek lényege, hogy kizárólag a járulékfizetést venné alapul a jövedelmek kiszámításakor - jelentette ki szombaton Florin Cîţu ügyvivő kormányfő.

A volt kormánykoalícióban volt egy munkacsoport, amely kizárólag a nyugdíjrendszer problémáinak a megoldásával foglalkozott. A liberálisok kitartanak amellett, hogy minden egyes nyugdíjat a járulékfizetés kritériuma alapján kell kiszámolni - mondta Cîţu a sajtótájékoztatóján.

'Nincs értelme - és erre figyelmeztettem az alakulat törvényhozóit is -, hogy egy sor olyan tervezet kerüljön a parlament elé, amely ellentmond annak, amit mi meg szeretnénk valósítani. A kormányprogramban szerepel a nyugdíjrendszer reformja, és meg kell hozni a szükséges intézkedéseket, hogy a nyugdíjak minden kategóriájára érvényes legyen' - fogalmazott.

A nyugdíjak jövő év január elsejétől esedékes emelését illetően hangsúlyozta, egyelőre még nem szögezték le, hogy hány százalékos lesz a növelés.

'Az eddigi gazdasági eredmények tükrében szerintem másképpen alakulhat ez a helyzet, mint amire számítottunk' - mutatott még rá az ügyvivő miniszterelnök.

AGERPRES

Cîţu: a nyugdíjrendszer reformjának a fenntarthatóságra és a hozzájárulás elvére kell alapoznia
A nyugdíjrendszer reformjának a fenntarthatóság és a hozzájárulás elvére kell alapoznia a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint.
Munkaügyi miniszter: az idei összegnél 11 milliárd lejjel több pénzre lesz szükség 2022-ben a nyugdíjak kifizetésére
Az idei költégvetésben előirányzottnál 11 milliárd lejjel nagyobb összegre van szüksége a munkaügyi minisztériumnak a jővő évi emelt összegű nyugdíjak kifizetéséhez - közölte pénteken Marius Budăi.
Munkaügyi miniszter: nem tehetjük meg az emberekkel, hogy egyenesen a sírba vigyék őket a munkahelyükről
Kizárt a nyugdíjkorhatár növelése - jelentette ki mandátuma pénteki átvételekor Marius Budăi munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős miniszter.
Cookie