×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu: nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése, de kötelezővé tehetnénk a Covid-igazolványt

2021.10.14 - 15:39
Megosztás:
Cîţu: nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése, de kötelezővé tehetnénk a Covid-igazolványt
Florin Cîţu ügyvivő kormányfő szerint még nem került szóba a főváros karantén alá helyezése, de a hatóságok más intézkedéseket fontolgatnak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének korlátozására, például a digitális uniós Covid-igazolvány kötelezővé tételét bármilyen gazdasági tevékenység esetében.

Az újságírók a Victoria-palotában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kérdezték meg az ügyvivő miniszterelnöktől, hogy tekintettel a magas fertőzöttségi rátára, számításba veszik-e a hatóságok Bukarest vesztegzár alá helyezését.

Florin Cîţu elmondta, hogy erről már a tavaly is tárgyaltak, de nem volt életképes ötlet, ellenben más intézkedéseket fontolgatnak a vírus terjedésének a visszaszorítására. Közlése szerint az ügyvivő egészségügyi miniszterrel tárgyaltak már arról, hogy kötelezővé kellene tenni a Covid-igazolványt minden tevékenységi területen; ez az intézkedés szerinte sokat segítene abban, hogy a gazdaságot ne kelljen lezárni.

Az ügyvivő kormányfő hangsúlyozta, szeretné, ha ezt az intézkedést mielőbb alkalmaznák a boltokban, bevásárlóközpontokban is.

Arra a kérdésre, hogy az üzletek esetében ez nem jelentené-e a vásárlók hozzáférésének a korlátozását, Cîţu így válaszolt: 'Ez nem korlátozás, ez csak szűrés'.

Szintén kérdésre válaszolva leszögezte, hogy javaslatát még nem terjesztette a pártja parlamenti frakciói elé, csak az egészségügyi miniszterrel egyeztetett róla.
AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie