×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu reméli, hogy még az év vége előtt megalakul az új kormány

2021.10.16 - 17:12
Megosztás:
Cîţu reméli, hogy még az év vége előtt megalakul az új kormány
A kormány már elkezdett dolgozni a jövő évi büdzsétervezeten - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök szombaton.

'Mi már elkezdtük a jövő évi költségvetés megtervezését. Az én szándékom az volt, hogy már az idén, még december előtt elkészüljön ez a tervezet. Ezért fogtunk már hozzá' - fejtette ki Cîţu a Victoria-palotában tartott sajtóértekezleten arra a kérdésre, hogy mikor lehet számítani a 2022-es büdzsétervezetre, figyelembe véve, hogy az országnak jelenleg ügyvivő kormánya van.

Florin Cîţu ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy még az év vége előtt megalakul az új, teljes jogkörű kormány, és kifejtette, sokkal jobb lett volna, ha nem kerül az ország ebbe a helyzetbe.

AGERPRES

Jóváhagyta a kormány az idei év második költségvetés-kiigazítását
A kormány jóváhagyta pénteki ülésén az idei év második költségvetés-kiigazítását, tartva a 7,13%-os GDP-arányos költségvetési hiánycélt - jelentette be Adrian Câciu pénzügyminiszter.
Kelemen Hunor: a politikai káosz véget ért, a kormánynak fontos reformokat kell felvállalnia
Kelemen Hunor szerint az új kormány beiktatásával véget ért a politikai káosz, és a Ciucă-kabinet, a romániai politikában visszaáll valamiféle rend.
Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Cookie