×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cîţu szerint nem jelent jogkorlátozást a COVID-igazolványok bevezetése

2021.09.17 - 20:31
Megosztás:
Cîţu szerint nem jelent jogkorlátozást a COVID-igazolványok bevezetése
Florin Cîţu miniszterelnök úgy vélekedett pénteken, hogy a COVID-igazolvány bevezetése nem jelent jogkorlátozást.

Erről Marosvásárhelyen kérdezték a kormányfőt, miután Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke azt mondta, hogy az egészségügyi igazolvány bevezetéséről nem kormányhatározatnak, hanem a parlament által megszavazott törvénynek kell rendelkeznie, ugyanis ez az intézkedés az alapvető jogok és szabadságok gyakorlását korlátozza.

'Én nem látok itt jogkorlátozást, de a szakértőkre bízom a döntést. Addig is ezt a módszertant fogjuk használni. (...) Ezt a zöld tanúsítványt egész nyáron Európa-szerte használták. Senki sem mondta, hogy ez jogkorlátozást jelent. Nem értem, miért jelentene jogkorlátozást itt Romániában' - mondta.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusán a küldöttek csak COVID-igazolvánnyal vehetnek részt, ha szeptember 25-én a fővárosban a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1000 lakosra jutó 3 esetet. "Ugyanúgy, mint a moziban vagy egy előadáson. Ugyanez a feltétel a PNL kongresszusán is. Nem látok itt semmilyen problémát" - mondta Cîţu .

AGERPRES

Cîţu: A Nemzeti Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje Nicolae Ciucă
A Nemzeti Liberális Párt küldöttsége azt javasolta Klaus Iohannis államfőnek, hogy Nicolae Ciucă jelenlegi védelmi minisztert kérje fel kormányalakításra - közölte az államfővel folytatott tárgyalásokat követően Florin Cîţu pártelnök.
Florin Cîţu: a Moody's és a Standard&Poor's tanúsítja, hogy Románia gazdasága jól irányított
A Moody's és a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítők tanúsítják, hogy Románia gazdasága jól irányított, érdemes pénzt befektetni az országban - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő kormányfő.
Cîţu reméli, hogy még az év vége előtt megalakul az új kormány
A kormány már elkezdett dolgozni a jövő évi büdzsétervezeten - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök szombaton.
Cookie