×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Egészség

Covid-19: ezeket éltük túl mostanáig

2021.10.04 - 19:00
Megosztás:
Covid-19: ezeket éltük túl mostanáig
Önjelölt biológusok bontogatták a maszkokat és mutogatták a fonálféregnek tartott szövetszálakat (Fotó: pixabay.com)
Kína régebb óta, de Európa és a világ is több mint másfél éve nyögi a koronavírus-járvány terheit. Mintha a betegség és a megszorítások nem lennének elégségesek, terjednek az összeesküvés-elméletek is, sok világvégejóslatot vészeltünk át 2020 márciusa óta.

A vírussal egy időben felütötték a fejüket mindenféle összeesküvés-elméletek, amik úgy változtak, ahogy a vírushelyzet és a SARS-CoV-2 terjedése ellen bevezetett óvintézkedések. Amikor a vírus kínai megjelenéséről szóltak a hírek 2019 decemberében, sokan úgy gondolták — köztük jómagam is —, hogy olyan helyi, kisebb, kontinentális járvány marad, mint az ebola-, a SARS- vagy a MERS-járvány, azaz Kína vagy Ázsia határaitól nem jut tovább. De aztán pár hét, hónap alatt világjárvány lett belőle, és ahogy megjelent mindenfelé, úgy jelentek meg a vírustagadók is, akik szerint ez csak egy kitalált járvány, ami mögött a „tudjukkik” állnak. Aztán ez a nézet kezdett eltűnni, ahogy a hatóságok büntették a járvány tagadását, és ahogy megjelent például a kötelező maszkhasználat, mert ez a fajta előírás lett a hangos kisebbség új vesszőparipája. Nagy kedvenc volt tavaly nyáron a karantén és a kijárási korlátozások rendszerében összeesküvést látni is, majd ahogy megjelent az oltás, minden korábbi ellenvélemény okafogyottá vált, és az oltás lett a konteók új alaptémája. És maradt is, mostanáig. Hogy milyen háttérhatalmi szervezkedéseket éltünk túl 2019 eleje óta eddig, azokkal együtt, akik ezeket kitalálták, az van itt — a teljesség igénye nélkül — összefoglalva.

Tömegmészárlás

Személyes kedvencem és az egyik legátfogóbb összeesküvés-elmélet az, hogy a politikai elitnek az a célja, hogy csak annyi ember éljen a Földön, amennyi az ő igényeiket ki tudja szolgálni, ezért (2019 márciusától számolva) két éven belül ötmilliárd embernek el kell tűnnie a hétmilliárdból. Nos, azóta eltelt több mint másfél év, tömeges emberirtásról nem hallottam semmilyen tájáról a világnak, ami vagy azért van, mert nem is történt ilyen, vagy azért, mert sikeresen eltitkolják. Továbbá vírusterjedés ügyében volt — és még van is — egy olyan elmélet, hogy ha az ember a saját környezetében nem tapasztalja a megbetegedéseket, akkor nincs is járvány, ha tehát valaki a környezetében nem tapasztalta mostanáig a tömegmészárlást, akkor ez is csak kitaláció. Ha pedig valamelyik hatalom népességszabályozást szeretne, azt biológiai fegyverként használt vírus nélkül is megoldhatná, például pont Kínában — a második világháború után — törvény szabályozta a születésszámot.

Férgek a maszkban

Mikor a maszkot utálni volt sikkes, akkor ugyebár három fő csapás mentén zajlott az ellenkezés: birkalétre kényszerítenek vele, nyomkövetésre alkalmas antenna benne az orra hajlítandó fémcsík, illetve fonálférgek tenyésznek benne, mert meg akarják betegíteni az embereket. Utóbbi elméletet maga Schobert Norbi fitneszedző is terjesztette, de volt olyan, aki szerint a szövetszálak nanotechnológiás rostok. A tömeges emberirtás és a megbetegítő maszk elméleteinek kidolgozói egy dologra nem gondoltak: a gazdagoknak és a világhatalmi elitnek nem lehet célja az, hogy kevés ember éljen a földön vagy sok legyen a beteg, hiszen épp az a cél, hogy legyen aki dolgozzon, legyen aki bír dolgozni, mert egyébként nincs akit kizsákmányolni ugyebár.
A vírussal egy időben megjelentek az ellene való védekezés házi praktikái is, például hogy sok vizet kell inni, mert azzal bemossuk a gyomorba, nem tud a nyálkahártyán megtapadni, vagy hogy szegfűszeget kell a szájban tartani, hogy megnehezítsük a szervezetbe való bejutását. Ezek mellett sok másik is volt, sok közülük mind a mai napig benne él a köztudatban, vannak, akik alkalmazzák is ezeket, hisznek bennük.

Hazudnak az orvosok

Kedvelt álláspont volt és maradt máig is, hogy a világ összes kórháza és orvosa hazudik, amikor a koronavírus által okozott betegség súlyosságáról beszél, kivéve azokat a „félorvosokat”, akik szerint nem veszélyes betegség, nincs is telítettség a kórházakban, és vitaminokkal, immunrendszer-erősítőkkel kivédhető a súlyos tünet. Az immunrendszer-erősítés szépen hangzik, és valóban remek lenne, ha ezzel is működne a megelőzés, kezelés, csak annyi a baj vele — ellentétben például az oltással —, hogy nem lehet megmondani, kinek mire és mennyire van szüksége az immunrendszer megfelelő szintű megerősítésére, mikor következne be az immunitás, illetve ki vállalna garanciát a hatásra. A garancia kérdése egyébként a tavaly december óta alkalmazott oltásokkal kapcsolatban is felmerült: miféle orvosi készítmény az, amelyikre a gyártó nem vállal garanciát? Nos, erre a problémára orvosok is kitértek: százszázalékos jótállás nem vállalható egy olyan szerre, amit olyan különböző földrajzi tájakon élő, eltérő genetikájú emberek kapnak meg, akiknek ráadásul talán önmaguk által sem ismert betegségük lehet. Illetve valamekkora jótállás mégiscsak van az oltásokra vállalva, de nem a gyártó, hanem az adott ország közegészségügyi intézménye részéről.

Régi vírusról van szó

Aztán azt is szájára vette a közvélemény, hogy a SARS-CoV-2-t új vírusként kategorizálták az orvosok, miközben előkerültek koronavírusról szóló újságcikkek a hatvanas-hetvenes évekből. Ez azt jelenti, hogyha tehát nem új betegség, akkor minden más is hazugság, amit az orvosok mondanak. Miután kiderült, hogy koronavírusok régebb óta léteznek (például a 2003-ban megjelent SARS és a 2012-es „születésű” MERS is ilyen, az első koronavírust pedig June Almeida skót tudós ismerte fel 1964-ben). Alapjaikban hasonlítanak, csak másabb volt a fertőzőképességük, összetételük, terjedésük.

Százévente járványok

Egy másik, jól összerakott elmélet arra mutatott rá, hogy az utóbbi négyszáz évben pont százévente fordultak elő világméretű járványok, nem véletlen, hogy pont most támad a Covid, és lehet, hogy ennek az elméletnek a kidolgozói azok voltak, akik az elején tagadták, hogy világjárvány lenne. Nos, e szerint az elmélet szerint 1720-ban pestis, 1820-ban kolera, 1920-ban spanyolnátha tizedelte az emberiséget, 2020-ban pedig a koronavírus kezdte ugyanezt. Ez így tényleg nagyon szép, csak épp pontatlan, mert a spanyolnáthajárvány például nem 1920-ban kezdődött, hanem 1918-ban, ami már mindjárt árnyalja a képet, és a kiötlő nem említi például a harmadik pestispandémiát, amelyik 1855-ben indult (szintén Kínából), és 1896-ban vált világméretűvé. Így már mindjárt nincs meg a százévente való ismétlődés. Attól, hogy Európában annyira nem volt érezhető, HIV/AIDS-járvány is volt, amelyik az 1980-as években kezdődött, és amelyik 2018-ig 75 millió fertőzöttet és 32 millió halottat jelentett. Ott volt még a SARS vírus okozta járvány 2002–2003 között, amelyik négy kontinensen volt jelen, és ez szintén megbontja a „százévente vírusjárvány” szabályt.

Vírus az antennákból

A civilizált országokban terjedő járvány oka, hogy szintén „azok, akikről nem beszélünk”, az 5G-s mobilhálózatok antennáit használva sugározzák szét a vírust, amire bizonyíték, hogy jó 5G-s lefedettségű országokban sok a fertőzött. Ez viszont ugyanúgy csak féligazság, mint a százévente megjelenő járványok elmélete, mert sok fertőzött volt/van Iránban, Indiában vagy például Vietnamban, ahol viszont alig van 5G-s technológia.

Gyilkos oltás

A ki nem mondott titkok tudóinál még több titkot tudók szerint nem is a vírus az igazán veszélyes, sokkal inkább az oltás, amit azért találtak ki — szintén —, hogy el tudjanak pusztítani sok embert. De ha ez így lenne, eleve kötelező lenne az oltás, házról házra járnának a „gyilkos orvosok”, hogy azt is megöljék, akit nem tudnak a rendelőkbe kényszeríteni. De ha ma nem is kötelező az oltás, az lesz, állítják a dolgok tudói, csak várjuk ki a végét.

Gént módosít az oltás

Az oltás génmódosítást okoz, ami szintén azért hihetetlen, mert akár csipnek, akár génmódosító szernek a szervezetbe juttatásához nem kellene ilyen kacifántos vírushelyzetet kitalálni, mert csapvízbe, ásványvízbe rejtett mikroorganizmussal, eszközzel is lehetne, gondolom, ezzel a háttérhatalom genetikusainak sem mondok újdonságot. Nem kellene oltást az emberekbe tukmálni, mert ha egy fecskendőbe belefér, és az injekciós tűn is átfér, akkor gond nélkül bele lehet keverni élelmiszerbe, fűszerbe. Ahogy a vérkeringésben nem okoz problémát az állítólagos csip, úgy felszívódhatna gyomorfalon vagy vékonybélen át is, de meg is tapadhatna valahol az emésztőrendszerben.

Lesznek még új elméletek

Nyakunkon a negyedik hullám, emiatt ez a hosszúsága ellenére is rövid összefoglalója az eddigi elméleteknek, amik valószínűleg más járványok idején is megjelentek. Lesz folytatásuk az összeesküvés-elméleteknek, minden bizonnyal fel fognak röppenni újak a következő időszakban. A kötelező dolgok elleni tiltakozásnak ugyanis múltja van, a szabályokkal szembeni ellenkezéshez nem feltétlenül van szükség egy egészségügyi helyzet előállására. Ellenkezést váltott ki például az is, amikor a múlt században kötelezővé tették az autókban a biztonsági öv meglétét és használatát.

Princz Csaba

Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában
Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt koronavírusos paciensek száma elérte a kritikus szintet, és továbbra is alacsony a népesség átoltottsága.
GCS: 1550 új koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1550 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 18.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán — közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Az EMA ajánlást adott ki a molnupiravir nevű, szájon át szedhető gyógyszer alkalmazására
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlást adott ki a Merck gyógyszeripari óriásvállalat által a koronavírus ellen kifejlesztett molnupiravir nevű, szájon át szedhető gyógyszer alkalmazására.
Cookie