×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
22 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cristina Iurişniţi feljelentette a diszkriminációellenes tanácsnál Lia Olguţa Vasilescut

2019.11.18 - 18:08
Megosztas :
 • Cristina Iurişniţi feljelentette a diszkriminációellenes tanácsnál Lia Olguţa Vasilescut

  Cristina Iurişniţi, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) a szociáldemokrata Lia Olguţa Vasilescut, a Klaus Iohannisszal kapcsolatos kijelentései miatt - tájákoztat az USR hétfői közleménye.

   

  'Lia Olguţa Vasilescu sértő, idegengyűlölő, diszkriminatív, gyűlöletre és agresszivításra bujtogató kijelentéseket tett az államfőről' - vélekedett az USR-s képviselő, aki szerint gátat kell vetni a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői által már 'túl hosszú ideje' használt szélsőséges megnyílvánulásoknak.

  Iurişniţi szerint Vasilescu megnyilvánulása bűntetőjogi felelősségrevonással járhat.

   

  Facebook-bejegyzésében Lia Olguţa Vasilescu azt írta, hogy nyilvánosan bocsánatot kér, kijelentéseivel nem akarta megsérteni a zsidó közösség érzéseit. 'Amikor arról beszéltem, hogy azt gondolom, hogy Klaus Iohannis máris koncentrációs tábor vezetőjének tekinti magát, ahol átképzésnek veti alá a PSD-seket, semmilyen módon nem akartam megbántani a zsidó közösség érzéseit, amelyet a leginkább érintettek a náci korszak bűncselekményei és borzalmai. Ha bárki mást értett, nyilvánosan elnézést kérek! Csak a több mint kétmillió PSD-tag és támogató érzéseit akartam megvédeni, akiket nem szabad bűnösnek tekinteni csak azért, mert egy demokratikus pártra adták szavazatukat! A választási vitáknak korlátokat kell szabni, és én vagyok az első, aki bocsánatot kérek, ha úgy ítélik meg, hogy túl messzire mentek a dolgok"- írta a PSD kampányfőnöke.

  AGERPRES/(RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

  Cookie