×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Csak a Covid-igazolványt felmutató diákokat engedné be az egyetemekre a Rektorok Országos Tanácsa

2021.10.10 - 17:29
Megosztás:
Csak a Covid-igazolványt felmutató diákokat engedné be az egyetemekre a Rektorok Országos Tanácsa
A Rektorok Országos Tanácsa (CNR) felkérte a kormányt, módosítsa úgy a jogszabályokat, hogy a hallgatók csak az uniós digitális Covid-igazolvány birtokában léphessenek be az egyetemek épületébe.


A CNR vasárnap közölte: a testület az október 8-10. közötti brassói tanácskozásán a hazai felsőoktatás és kutatás minőségének és versenyképességének javítását célzó intézkedéseket fogadott el. Az ülés végén fogalmazták meg azt a kérésüket, hogy csak Covid-igazolvánnyal rendelkező diákok használhassák az egyetemek épületeit. A szigorítás nem érintené azokat a hallgatókat, akik egészségügyi okokból nem kaphatták meg a koronavírus elleni oltást.

A rektorok emellett az egyetemek költségvetésének kiegészítését is kérték a kormánytól, tekintettel a minimálbér január elsejei emelkedésére és a közüzemi szolgáltatások drágulására. Állásfoglalásuk szerint az oktatási minisztériumnak a kutatásra szánt összegeket is növelni kellene.
AGERPRES

GCS: 1279 új fertőzést igazoltak, 100 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szerdai közlése szerint az utóbbi 24 órában 1279 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel és 100 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak.
Rafila: a korlátozások enyhítésének a védelmi intézkedések szigorú betartásával kell együtt járnia
A koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott korlátozások enyhítésének a védelmi intézkedések szigorú betartásával kell együtt járnia - jelentette ki Alexandru Rafila egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés elején.
Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.
Cookie