×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
13 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Csak lassan a testtel!

2019.06.29 - 07:28
Megosztas :
 • Csak lassan a testtel!

  Hétvégén a rendőrség valamennyi sebességmérő készüléke kint lesz az utakon országszerte és Szatmár megyében is, a gyorshajtókat vadásszák.

  Országos szintű baleset-megelőzési akciót tart a következő három napban a román rendőrség — péntektől kezdve három napon át valamennyi radarkészülékét munkába állítva; autókból és TruCam típusú radarral is figyelik majd az utakat a gyorshajtók, alacsonyan repülők kiszűrése érdekében, de emellett az alkohol- és drogfogyasztást is ellenőrzik. Az akcióból természetesen nem maradnak ki a Szatmár megyei közlekedésrendészek sem, akik a gázpedált tövig taposók emlékezetébe idézik: a TruCam radarpisztoly több mint 1 kilométeres távolságról is beméri a gyorshajtót, s alig pár tizedmásodperc alatt rögzíti az autó típusát, rendszámát, a pontos helyszínt, de még a sofőr arcvonásait is (azaz a „nem én vezettem” magyarázkodás sem állja meg a helyét).

  A rendőrségi összefoglaló szerint országszerte az év első öt hónapjában történt súlyos közlekedési balesetek 17%-a a gyorshajtás miatt történt, 118 emberéletet követelve, 499 személynek pedig súlyos és nagyon súlyos sérüléseket okozva. Szerencsére Szatmár megye útjain idén eddig még senki nem veszítette életét a túlzott sebesség miatt, de már 11 súlyos balesetet okozott a száguldás, amelyekben összesen 15 személy szenvedett sérüléseket.

   

  Cookie