×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Csak mosás volt Szatmárnémetiben

2020.05.23 - 12:08
Megosztás:
Csak mosás volt Szatmárnémetiben
Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) közleményére reagálva, amelyikben az intézet munkatársai szerint az utcák és járdák vegyszeres fertőtlenítése nem ajánlott a SARS-CoV-2 vírus és más kórokozók semlegesítésére, Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser szerkesztőségünknek elmondta, hogy Szatmárnémetiben nem történt ilyen művelet.

Április elején ennél egyszerűbb, mosószeres úttest- és járdamosást végeztek, vegyszerhasználat nem történt. Múlt hónapban az évente megszokott köztisztasági feladat ellátása történt, annak érdekében, hogy a télen leszórt csúszásgátló anyagokat és a port úgy általában eltávolítsák az utcákról, azok ne a csatornában végezzék, ne rakódjanak le az autókon, ne szálljon be a sok por a házakba.

Ami ebben az időszakban zajlik a városban, és ami a nyár folyamán is fog, ami fertőtlenítőszer-szórásnak tűnhet, az pedig nem egyéb, mint a sima vízzel való úttestlocsolás, ami szintén porsemlegesítési, illetve aszfalthűtési célokat szolgál.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor a polgármesteri hivatal a szatmári közegészségügyi igazgatósággal (DSP) egyeztette az áprilisi közterületi munkát, akkor — bukaresti kollégáikkal ellentétben — a szatmári szakemberek egyetértettek az úttest és a járdák klórral való fertőtlenítésével, amennyiben az meg van tisztítva, és a lakosság előzetesen értesítve van az akcióról.

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Cookie