×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Családi Hétvége és Gyermeknap

2019.04.17 - 16:51
Megosztás :
 • Családi Hétvége és Gyermeknap

  A Magna cum Laude, Fenyő Miki, a Bagossy Brothers és a The BlackBirds már biztos ott lesz — a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás vetélkedőjére várják a jelentkezőket a szervezők.

  Kerek egy hónap múlva, május 17–18–19-én ismét benépesül és „nyüzsögni, nevetni, muzsikálni” fog Szatmárnémeti legnagyobb „kertje”, a Kossuth-kert, otthont adva a tizennegyedik Családi Hétvégének és Gyermeknapnak. „Sok mindenben hagyományos, sok mindenben új lesz az idei Családi Hétvége, a város mind a mai napig egyetlen, kimondottan a családokat s közös időtöltésüket, szórakozásukat célzó rendezvénye” — fogalmazott Kereskényi Gábor szerdán, a szervezőkkel közös sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: bár addig nem fognak befejeződni a Kossuth-kert hétfőn megkezdődött korszerűsítési munkálatai, a kivitelező szakaszosan fog dolgozni, a legcsekélyebb mértékben zavarva a helyszínt.

  A Családi Hétvége elmaradhatatlan részrendezvénye a Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás vetélkedője, amelynek legfőbb célja első perctől az volt, hogy a gyerekek és szülők együtt legyenek kint a természetben, együtt szórakozzanak, játsszanak, s közös élményeket szerezzenek. „Idén tizedik évfordulóját ünnepli vetélkedőnk, amelyre reméljük, sokan jelentkeznek — igaz, nagyon rövid a határidő. Szokás szerint minden tanintézménynek kiküldtük a vetélkedő felhívását, személyesen is felvettük a kapcsolatot, de hamarosan kezdődik a kéthetes vakáció, s hogy rövidebbre fogjuk az e-mail-körforgalmat, most a 0770.590.860-as telefonszámon is várjuk a nyolcadik osztályok jelentkezését, természetesen vidékről is. Hagyományaink szerint visszajelzési sorrendben az első hat iskola lesz a május 18-i Tavaszkirálynő- és Májuskirály-választás szereplője” — magyarázta Méhes Katalin színművésznő, aki Bogár Barbarával közösen tartja kézben s irányítja a verseny szálait.

  A május 19-i, vasárnapi, pontosabban előrehozott gyermeknapi programokat Szejke Ottilia szaktanfelügyelő sorolta — a kavalkád a hagyományokhoz híven délelőtt, az Északi Színháztól induló nagyszabású és színes felvonulással kezdődik, majd a Kossuth-kertben folytatódik, igencsak változatos programokkal, amelyek közül nem hiányzik majd a közkedvelt Hétpróba, a Gyermek ki mit tud?, kicsiknek szóló koncertek, kézműves-foglalkozások, bábszínház, és természetesen idén is díjazzák a különböző országos versenyeken helyezést elért, magyar elemi osztályos kisdiákokat. Nem hiányzik majd a mindig nagy forgalomnak örvendő Bor- és Könyvutca, mint ahogy a kézműves-kirakodóvásár és népi játszókert sem — hiszen a szervezők legfőbb célja változatlan: a rendezvény családias jellegét megtartani. A családból persze nem hiányoznak a kamaszok és a felnőttek sem, őket május 17-én, pénteken este a Magna cum Laude, szombaton az örökifjú Fenyő Miki, vasárnap pedig a „magyar Beatles-emlékzenekar”, azaz a The BlackBirds, majd az indie rock, alternatív rock, folk-rock stílusú zenét játszó Bagossy Brothers Company szórakoztatja.

  Szabó Kinga Mária

  Cookie