×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Családi Nap lesz Mikolában

2019.08.14 - 10:43
Megosztás:
Családi Nap lesz Mikolában

Szombaton ismét együtt ügyeskedik és szórakozik Mikola (és nem csak) apraja-nagyja, hiszen hosszú évek hagyományaihoz híven az államalapító Szent István ünnepéhez, augusztus 20-hoz legközelebbi hétvégén rendezik meg a Családi Napot a „kiserdőben”, azaz a focipálya melletti hatalmas tölgyfák árnyékában és tisztáson.

A rendezvénysor startja 9 órakor dördül el, ekkor kapják marokra az aprítókést, fakanalat a főzőversenyre benevezett csapatok, 11 órától kezdődnek a szórakoztató foglalkozások és sporttevékenységek gyermekek, fiatalok és fiatalos felnőttek számára, míg 12 órától az öregek és a fiúk, vagyis az apák és fiaik mérik össze labdakergető tudományukat. A bográcsokban rotyogó, parázson sülő finomságokat 14 órakor zsűrizi a mindig nehéz helyzetben lévő ítészcsapat, 15 órakor pedig hivatalosan is megnyitják a rendezvényt, szokás szerint polgármesteri köszöntővel és ökumenikus imával, majd a kulturális programoké lesz a színpad. Előbb a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák Néptánccsoport járja, majd a Mikolai Református Egyházközség kórusa énekel, 16 órától pedig a Mikolába első alkalommal látogató ököritófülpösi Fergeteges néptánccsoport ropja, szó szerint fergetegesen. Őket a szatmárnémeti Röpike táncosai, a helybéli Rákóczi Kulturális Egyesület vegyes dalköre, aztán a szárazberki Hármashatár Egyesület néptánccsoportja váltja, a látványos-tartalmas folklór-összeállítás pedig a hazai Gyöngyösbokréta műsorával zárul.

A folytatás sem lesz kevésbé látványos vagy jól ismert dallamos, ugyanis 18 órától operett- és Táncdalfesztivál-slágerek csendülnek fel budapesti művészek előadásában, 19 órakor adják át a megmérettetések okleveleit és díjait, majd Robi & Szaby hívja mulatni a remélhetően minél nagyobb számban jelenlévőket, a Családi Nap pedig szokás szerint tábortűzzel zárul.

 

Cookie